Klaus Iohannis, apel către români: „Să punem laolaltă imagini și mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului”

Data publicării:
IOHANNIS DIGI24 - 3-4

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, anunţă că în 16 decembrie va lua parte, la Timişoara, la ceremoniile dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţie.

„Aşa cum am promis, pe 16 decembrie voi lua parte, la Timişoara, la ceremoniile dedicate împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din 1989. Nu e simbol mai puternic şi nici dată mai intensă: pe 16 decembrie aş vrea să fim cât mai mulţi acolo şi să ne amintim de eroii noştri de la Timişoara şi de faptul că anul acesta se împlineşte un sfert de veac de când ei nu mai sunt", a scris Klaus Iohannis pe contul său de Facebook.

Duminică, președintele ales a postat un nou mesaj. „Anul acesta se împlinește un sfert de veac de când poporul român și-a câștigat dreptul la libertate. Vă chem, așadar, să ne amintim împreună de iarna anului 1989 și de eroii neamului român. Căutând în arhive fotografii din acele zile ale eliberării noastre și folosind hashtag-ul‪#‎25deanidelibertate‬, să punem laolaltă imagini și mărturii despre ce a însemnat căderea comunismului și nașterea democrației românești!”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook. 

Într-un alt mesaj, președintele ales mai scrie că „cea mai importantă lecție a lui Decembrie 1989 este că armele nu pot sfărâma niciodată conștiința oamenilor, iar valorile libertății și democrației trebuie apărate cu orice preț”. 

„Vă chem să ne amintim împreună de acele zile, în care națiunea noastră și-a recâștigat libertatea și să ne afirmăm deschis admirația pentru eroismul tuturor celor care s-au opus dictaturii comuniste. Să ne amintim de eroii de la Timișoara, să prețuim astfel memoria lor și să veghem în continuare la sănătatea societății noastre”, a transmis președintele ales. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri