Klaus Iohannis, despre relația cu premierul Victor Ponta: „Nu avem niciun fel de coabitare, niciun pact, nicio înțelegere”

Data publicării:
Colaj nou Ponta si Iohannis Digi24 3

„Președintele are atribuțiile lui. Prim-ministrul are atribuțiile lui. Răspundem de bunul mers al României. Nu e o declarație teatrală”, a spus Klaus Iohannis. 

KLAUS IOHANNIS: „Normalitatea se va instaura”

Acesta a explicat că în absența unui dialog, lucrurile ar deveni complicate. „Nu pot să-mi imaginez cum președintele și prim-ministrul să lucreze pentru România dacă nu vorbesc. Sunt discuții de lucru. Trebuie să fiu informat. Sunt discuții între președinte și prim-ministru, cum se fac și în alte țări. Nu la televizor își dau teme reciproc, ci se întâlnesc, pe urmă își face toată lumea treaba. Suntem obligați să ne întâlnim ca să prevenim niște teme de conflict între palate”, a menționat Klaus Iohannis care și-a exprimat încrederea că pe viitor lucrurile acestea vor deveni „normalitate”.  „Normalitatea se va instaura, pentru că așa este bine”, a spus Klaus Iohannis.

KLAUS IOHANNIS: Președintele trebuie să aibă curajul să nu comenteze absolut tot

Întrebat de ordonanța de urgență legată de renunțarea la doctorat a premierului Victor Ponta, acesta a spus că nu va comenta subiectul în media. „Președintele trebuie să aibă curajul să nu comenteze absolut tot. Trebuie să dea mesaje de încurajare. Despre ordonanță se poate povesti foarte mult. Niciodată nu am fost de acord că trebuie să dăm acte normative pentru o persoană. Nu este treaba președintelui să dea comentarii pe ordonanțe de urgență decât atunci când ajung la promulgare”, a comentat președintele Klaus Iohannis. 

Klaus Iohannis: „Un arbitru trebuie să arbitreze atunci când e cazul, nu să comenteze”

Acesta a precizat că de multe ori politicianul Klaus Iohannis are opinii diferite față de politicianul Victor Ponta.Faptul că discutăm, și bine facem, nu înseamnă că avem aceeași părere. Nu se întâlnesc doi politicieni ca să discute doctrinar. Sunt lucruri pe care avem opinii total diferite. Asta nu înseamnă că nu voi lua atitudine atunci când se impune. Asta e funcția de arbitru. Dar un arbitru trebuie să arbitreze atunci când e cazul, nu să comenteze”, a conchis Klaus Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri