Fost ministru al Finanțelor: „Minciunile premierului îi neliniștesc pe români! Trebuia să nu meargă în Dubai și să aducă bugetul”

Data publicării:
ialomitianu facebook crop - Copy

Ministrul Muncii Rovana Plumb le-a cerut marți celor doi co-președinți ai PNL să retragă sesizarea pe care au depus-o la Curtea Constituțională cu privire le legea bugetului de stat și la cea a asigurărilor sociale, deoarece această contestare poate determina amânarea intrării în vigoare a unor măsuri sociale foarte importante.

Gheorghe Ialomiţianu a vorbit la Digi24 despre bugetul pe 2015 şi despre acuzaţiile pe care le aduce ministrul Muncii, Rovana Plumb, PNL-ului.

Singurul pericol e că e un buget prost care nu are resursele financiare pentru investiţii. Ce spune Plumb e o minciună pentru că atât pensiile cât şi salariile majorate se pot efectua pentru că legea finanţelor prevede foarte clar la articolul 37 că se fac plăţile la nivelul legilor care reglementează cheltuielile respective. O rog pe Plumb să nu mai manipuleze opinia publică pentru că se face de ruşine alături de premier şi de ministrul de Finanţe”, a spus Ialomițianu la Digi24. 

Fostul ministru a mai spus că PSD încearcă să manipuleze opinia publică, „aruncând minciuni”. „Noi nu suntem vinovaţi că Guvernul Ponta a venit cu un buget împotriva românilor, care nu asigură locuri de muncă, care nu a elaborat legislaţia naţională pentru atragere de fonduri europene. PNL nu e vinovat că Guvernul Ponta a întocmit un buget ilegal, pentru se încalcă legea responsabilităţii fiscal bugetare, legea finanţelor. Nu poţi înscrie sume în buget dacă nu ai sursă de finanţare. Partea de fonduri UE nu e asigurată pentru că nu s-a întocmit legislaţia naţională. Este un buget plin de date care nu au la bază legea”, a mai spus Gheorghe Ialomițianu la Digi24, care i-a asigurat pe bugetari și pensionari că nu vor exista probleme. 

Vreau să îi asigur pe toţi bugetarii şi pensionarii care beneficiază de acele sume în plus faţă de 2014 că ele se fac în baza legilor aprobate de indexare şi majorare. Guvernul Ponta - e păcat că în preajma sărbătorilor de iarnă vine cu minciuni. Să îi lase pe pensionari în linişte că şi aşa o duc greu”, a spus fostul ministru la Digi24.

Minciunile doamnei Plumb, ale premierului îi neliniştesc pe români. Nu suntem noi vinovaţi de la PNL că acest guvern a venit cu bugetul după două luni faţă de prevederile legii finanţelor publice. Ponta trebuia să nu meargă în Dubai şi să aducă bugetul în Parlament. Nu suntem noi vinovaţi pentru că românii o vor duce mai rău în 2015, că proiectul a fost întocmit cu încălcarea legilor, că investiţiile nu se vor face exact ca şi în 2014”, a mai spus Ialomițianu la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri