Ion Iliescu: Codul de integritate al PSD este „o făcătură absolut artificială”

Data publicării:
ion iliescu inquamphotos

Ion Iliescu se declară total surprins de atitudinea preşedintelui PSD, Liviu Dragna, care a insistat ca articolul ce interzice foştilor nomenclaturişti PCR să candideze la alegerile din 2016, să fie trecut într-un document oficial.  

 Ion Iliescu: La 26 de ani după Revoluţie, o asemenea temă mai e de actualitate?

 Reporter: Se pare că pentru partid este, din moment ce l-au băgat într-un cod de integritate.

Ion Iliescu: Păi asta mă miră şi pe mine, de unde până unde. Este o făcătură absolut artificială, care nu are motivaţie.

Reporter: Credeţi că s-a încercat o rupere de FSN?

Ion Iliescu: Rupere de ce şi de cine? Păi nu e o prostie? Asta e atu-ul PSD-ului, că este continuatorul tututor acestor structuri şi care s-au născut în Revoluţie, care a marcat ruptura faţă de vechiul trecut şi de vechiul regim.

Ruptura PSD de comunism a fost invocată imediat după pierderea prezidenţialelor. La Congresul din luna octombrie însă Liviu Dragnea a făcut un gest neaşteptat.

„Nu ne-am asumat unele g eşeli făcute în primii ani după Revoluţie, cum ar fi violenţele din Piaţa Universităţii. Şi vreau să vă ridicaţi în picioare şi să păstrăm un moment de reculegere în memoria victimelor dictaturii comuniste şi să cerem iertare României şi românilor pentru că nu am făcut acest gest până acum”, spunea Liviu Dragnea.

Momentul nu a fost pe placul lui Ion Iliescu, dar cu toate astea noul lider al partidului nu a renunţat la planurile sale.  

Reporter: Şi la Congresul PSD a fost un moment solemn în care v-aţi ridicat în picioare.

Ion Iliescu: Am văzut. La 25 de ani, păi cotitura esenţială, fundamentală a făcut-o revoluţia română.

„Nu voi avea nicio ezitare în a duce la capăt toate angajamentele pe care mi le-am luat în ultima perioadă. Toate acţiunile despre care am pomenit în ultima perioadă, chiar dacă s-ar putea ca la un anumit moment unele de acţiuni să producă supărare sau chiar se poate să fie dureroase”, spunea Liviu Dragnea în 11 octombrie.

Dosarul Revoluţiei a fost închis în acest an, însă Ion Iliescu a fost pus sub acuzare de procurori în dosarul Mineriadei.  


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri