Ioan Oltean: PDL nu a acceptat denumirea PNL. Declarația lui Klaus Iohannis, o greșeală și un pas spre eșecul fuziunii

Data publicării:
ioan oltean fb

În opinia mea, denumirea partidului nou rezultat din fuziune este o chestiune foarte importantă, care nu constitutie apanajul unei persoane sau alteia, ci e apanajul structurilor de conducere abilitate ale celor două partide politice. Faptul că astăzi domnul președinte Iohannis a anunţat că există confirmarea PDL în ce priveşte denumirea noului partid este o mare greşeală pentru că nu există această confirmare. Nu există acest accept al PDL. A trezit extrem de multe nemulţumiri din partea noastră”, a spus Ioan Oltean la Digi24.

A fost o mare greşeală pe care a făcut-o domnul Iohannis declarând acest lucru, ceea ce e un pas uriaş spre eşecul fuziunii prin susţinerea unei afirmaţii care nu are suport în realitatea negocierilor dintre cele două formaţiunii”, declarase el anterior, citat de Mediafax.

Democrat-liberalul Cătălin Predoiu spune și el că la negocierile dintre cele două partide nu s-a purtat vreo discuţie despre numele viitoarei formaţiuni de dreapta.

„Doresc să îl anunţ pe domnul Iohannis că nu ştiu ce mandat are, dar al meu nu. (...) Această manieră de a purta discuţiile este incorectă. S-a stabilit că orice chestiune se va discuta şi negocia instituţional în comisie. Nu e corect să aflăm de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret şi dezavuez această manieră care denotă lipsă de respect pentru parteneri”, a scris el pe Facebook.

Contactat de Digi24, Cătălin Predoiu a mai spus că declarația lui Klaus Iohannis a fost făcută după ce liderii PDL au părăsit sala. El a amintit că unul din lucrurile stabilite de cele două formațiuni a fost să nu anunțe detalii despre viitorul partid înainte ca acestea să fie discutate de membrii ambelor echipe.

Pe de altă parte, fostul președinte al PNL Crin Antonescu afirmă că noul lider al partidului nu ar fi făcut anunţul fără a stabili acest lucru cu PDL.

Noul preşedinte al PNL a spus astăzi, la congresul liberalilor, că este în măsură să confirme că „PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

Vreau să vă spun ceva ce nu a spus nimeni, sunt în poziţia să vă confirm că PDL acceptă ca noua formaţiune să se numească PNL”, le-a spus Iohannis delegaţilor la congresul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri