Ioan Rus: „Deocamdată nu este criză guvernamentală, este o prosteală românească”

Data publicării:
ioanrus krop

„Deocamdată nu este criză guvernamentală. Guvernul funcționează, deci toate funcțiile pe care le are prin Constituție și le îndeplinește. Actul guvernării este unul rezonabil, chiar bunișor, să spunem, nu excepțional. Nu este criză politică pentru că nu se întâmplă nimic spectaculos: e o moțiune de cenzură, o chestiune absolut firească, normală într-o democrație. Este o prosteală românească, atâta tot. Vine de la noi, din gena noastră, cred”, a declarat Ioan Rus, la „Jurnalul de Seară”.

Adică, o parte dintre noi, românii, considerăm că trebuie dat jos Guvernul, în condițiile în care e creștere economică, s-au dublat alocațiile, s-a redus TVA-ul. Țara a început să funcționeze binișor, deci trebuie dat jos Guvernul”, a continuat ministrul Transporturilor.

Ioan Rus a adăugat că acuzațiile la adresa lui Victor Ponta nu vizează mandatul acestuia de premier: „Vorbim despre ce o fi făcut domnul Ponta acum șapte ani, când era avocat. Poate că trebuie să îl dăm afară din avocatură”.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor a vorbit despre lipsa unui „proiect național” al opoziției.

„Care este proiectul național pe care opoziția sau președintele l-a lansat în piață? Are acordul tuturor? Dacă îmi spuneți dumneavoastră acum, eu mă duc direct la Ponta acasă și nu plec de acolo până nu îl lămuresc să demisioneze, că încurcăm marile proiecte ale țării”, a declarat Ioan Rus.  

Citiți și:

Stratfor: Scandalul de corupţie din România ameninţă stabilitatea politică
PNL renunţă la protestul de vineri
Surse: Robert Cazanciuc a trecut de la PSD la UNPR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri