Klaus Iohannis: Afirmația că PDL acceptă denumirea PNL a fost concluzia mea. Nu am vrut să le lezez sensibilitatea

Data publicării:
klaus iohannis fb

Cel mai puternic proiect politic al anului 2014 este unificarea dreptei, fuziunea dintre PNL și PDL. Înțeleg și respect sensibilitatea unor colegi din PDL legată de nume și identitate. Nu am dorit în niciun fel să lezez această sensibilitate. Afirmația că PDL acceptă numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, în urma multor discuții formale și informale”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Sunt convins că noi, PNL, împreună cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politică. Nu cred că în procesul fuziunii trebuie să introducem teme conflictuale false. Fuziunea noastră trebuie să însemne marele partid al dreptei românești, o construcție doctrinară și organizatorică solidă, capabilă să câștige alegeri. Asupra acestor aspecte trebuie să ne concentrăm”, a mai arătat el.

Declaraţia vine după ce Cătălin Predoiu le-a cerut partenerilor din PNL să dea dovadă de respect în relaţia cu democrat-liberalii.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, susţine că în cadrul negocierilor cu PNL nu a fost stabilită denumirea partidului care va rezulta în urma fuziunii dintre cele două formaţiuni.

Pentru noi, PDL, denumirea de PDL este la fel de valoroasă ca cea de PNL. Din acest punct începem discuțiile și negocierile cu colegii și prietenii noștri din PNL. Negociem o fuziune paritară, în cote egale, și nu o absorbție”, a spus Cătălin Predoiu.

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean avertiza ieri că afirmația lui Klaus Iohannis a fost o greșeală și „un pas spre eșecul fuziunii” dintre PDL și PNL.

Noul preşedinte al PNL a spus ieri, la congresul liberalilor, că este în măsură să confirme că „PDL a acceptat” ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

Luni, liderii celor două partide vor relua discuţiile legate de fuziune. Au de dezbătut statutul viitorului partid, programul politic şi programul economic.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri