Klaus Iohannis: Eu am totală încredere în justiţie

Data publicării:
klaus iohannis - fb ki 1 -3

Eu am totală încredere în justiţie. Mâine, după părerea mea şi a specialiştilor, se va da un termen la care se judecă dosarul. Este un lucru bun. Am câştigat procesul până acum, sunt convins că voi câştiga în continuare”, a spus el.

Chiar dacă recursul va fi admis, o sentinţă finală până la organizarea alegerilor prezidenţiale este puţin probabilă. Un motiv în plus pentru Klaus Iohannis să anunţe că, indiferent care va fi hotărârea instaţei supreme, el tot va candida la funcţia supremă în stat.

Klaus Iohannis mai spune că în ultimii ani s-au făcut și greșeli, dar au fost făcute și lucruri bune, mai ales în ceea ce privește independența justiției și statul de drept.

Doar că nu putem să ne oprim acuma și să spunem: vai, ce bine că avem justiție independentă și suntem un stat de drept. Acestea trebuie promovate, garantate de președinte și consolidate”, a spus candidatul.

Întrebat despre sintagma „justiția lui Băsescu”, pe care o folosesc unii dintre contracandidații săi, Klaus Iohannis a răspuns: „O singtagmă de acest tip nu aș folosi. Nici nu ne-ar ajuta. Justiția nu trebuie să fie a lui X sau a lui Y, justiţia trebuie să fie a României, independentă.

Candidatul ACL mai spune că nu crede că ceea ce se întâmplă cu dosarul său de incompatibilitate are avea vreo legătură cu Traian Băsescu,

Nu am absolut niciun fel de bănuială de acest tip. Eu am totală încredere în justiţie”, a mai spus Klaus Iohannis. 

VEZI PROGRAMUL PREZIDENŢIAL AL LUI KLAUS IOHANNIS

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri