Klaus Iohannis: „Sunt alături de președintele Timofti”

Data publicării:
iohannis bronzat

„Am convingerea că se vor găsi soluții care pentru noi sunt probabil la fel de importante ca și pentru moldoveni și anume soluția pentru păstrarea Republicii Moldova pe calea proeuropeană, acesta este lucrul care trebuie să intereseze cel mai mult. Am vorbit și cu președintele Timofti despre aceste chestiuni și sunt alături de președinte în demersurile pe care le face pentru a ieși din această situație complicată. Eu contez pe maturitatea clasei politice de la Chișinău pentru a găsi calea cea mai bună pentru soluționarea crizei, pentru instalarea unui guvern puternic și pentru păstrarea căii europene.

În ceea ce privește un probabil scenariu al anticipatelor în Republica Moldova, președintele Iohannis a spus că evenimentele sunt în desfășurare și nu vrea să comenteze anumite detalii. „Sunt chestiuni care trebuie să se întâmple ca urmare a inițiativei de acolo, dar sper să avem o soluție, repede și bună”, a adăugat Klaus Iohannis.

Întrebat despre acuzele voalate ale fostului premier Victor Ponta, care i-a reproșat pe Facebook că nu se implică în soluționarea crizei de peste Prut, Klaus Iohannis a replicat scurt: „Nu mă preocupă scrierile acestui domn”.

„Când cei de la Chișinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noștri politici au plecat în vacanță!”, a scris Victor Ponta pe contul de Facebook, făcând aluzie la vacanța pe care președintele și-a petrecut-o în Florida. „Exact când era nevoie mai mare la București și Chișinău, sunt cei mai slabi și inadecvați lideri! Am văzut că Președintele Timofti al Moldovei (un om de treabă și bun la suflet, dar total rupt de realitate și influențat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai l-a decorat pe Președintele Iohannis (cel care a "contribuit" mult în ultimul an la situația Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic!). Cred că amândoi merită să fie decorați de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei (după ce în 2014 frații noștri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România și Europa din ultimii 75 ani). "Ghinion" ar spune unii - eu doar spun că este cea mai gravă afectare posibilă a intereselor naționale românești din 1940 și până azi!”, a comentat ironic Victor Ponta.

Citiți și:

Traian Băsescu: „Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de Republica Moldova. Şi-o va face şi România?”
Chișinău. Ion Păduraru, noul premier desemnat de președintele Nicolae Timofti 
Șah la Parlament. Președintele Timofti refuză nominalizarea lui Vlad Plahotniuc ca premier

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri