Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit la Ierusalim cu omologul său israelian şi cu premierul Benjamin Netanyahu. Le-a mulţumit pentru sprijinul primit de ţara noastră, după tragedia din Colectiv, când mulţi dintre tinerii răniţi în incendiu au fost transferaţi la spitale din Ţara Sfântă. Şeful statului a mers şi la Mormântul Sfânt, unde s-a întâlnit cu mai mulţi români aflaţi în pelerinaj.

Embed:

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Profit de aceast ocazie, domnule prim-ministru, pentru a mulţumi Israelului pentru sprijinul acordat în urma tragediei petrecute în Clubul Colectiv din Bucureşti, în noiembrie 2015. Multe spitale din Israel s-au oferit atunci să preia răniți sau să trimită medici, iar multe alte persoane s-au implicat”.

Vizita preşedintelui Iohannis în Israel coincide cu preluarea de către România a preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

Benjamin Netanyahu, premierul Israeului: „Poziţia României împotriva antisemitismului, dar şi faţă de Israel, în cadrul forumurilor europene şi internaţionale, este foarte apreciată. Prin această poziţie este apărat adevărul, dar şi civilizaţia noastră comună”.

După ce a discutat cu preşedintele şi premierul Israelului, şeful statului s-a întâlnit şi cu patriarhul greco-ortodox Theophilos. Acesta l-a condus cu alai de preoţi şi în sunet de clopote, pe jos, până la Mormântul Sfânt.

În faţa Bisericii Mormântului Sfânt, Klaus Iohannis a discutat cu un grup de pelerini români.

Vizita de stat a preşedintelui Klaus Iohannis în Israel şi Palestina se va încheia vineri.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!