Klaus Iohannis: Mesajul meu este unul singur, nimeni nu este mai presus de lege 

Data publicării:
Klaus Iohannis receptie - presidency.ro 1 1

Preşedintele României, Klaus Iohannis 

„Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat”, se arată în mesajul transmis de preşedintele Klaus Iohannis. 

„În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, mai arată comunicatul.

Darius Vâlcov a declarat, sâmbătă seara, că nu a demisionat din postul de ministru al Finanţelor.

Preşedintele a publicat şi pe Facebook un mesaj în care acuză sfidarea justiţiei din România de către unii politicieni. Klaus Iohannis spune că demnitarii care au probleme cu justiţia compromit clasa politică în general și credibilitatea instituțiilor statului în ochii cetățenilor.

Sâmbătă noapte, fostul președinte Traian Băsescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook adresat atât președintelui României Klaus Iohannis, cât și premierului Victor Ponta cerând remanierea ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov, precizând că acest lucru nu înseamnă că îl consideră vinovat.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta spunea sâmbătă că ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, va continua să aibă un rol determinant în proiectul noului Cod Fiscal. „Vreau să asigur pe toată lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preț și în orice conjunctură politică!”, a scris Victor Ponta sâmbătă pe Facebook.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost audiat, vineri, la DNA. Acesta este pus sub acuzare pentru trafic de influență. Când era primar în Slatina, lua comision de 20% din contractele publice, susțin procurorii.

Contractele care l-au adus pe Darius Vâlcov în vizorul procurorilor au fost atribuite de Compania de Apă aflată în subordinea autorităţilor locale din Olt, începând cu anul 2009. Societatea, înfiinţată de Consiliul local din Slatina, pe când actualul ministru de Finanţe era primar al oraşului, a acordat mai multe lucrări unor firme abonate la contractele cu statul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri