Liberalii contestă la Curtea Constituţională retrimiterea la Comisii a Legii defăimării

Data publicării:
ccr ciocanel mic ccr ro-1

 

Liberalii contestă procedura din şedinţa de plen, când a fost reluat votul pe opt proiecte, iar legea iniţiată de Liviu Dragnea a fost retrimisă la comisie.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat azi, în cadrul unei conferințe de presă, că liberalii au finalizat de redactat sesizarea către CCR prin care contestă reluarea votului la opt proiecte de lege, de către plenul Camerei Deputaților, și o vor înainta în zilele care urmează.

Săptămâna trecută, conducerea Camerei Deputaților a hotărât să suspende votul electronic și să se revoteze prin ridicare de mână opt proiecte de lege, inclusiv Legea defăimării, care a fost retrimisă la comisii. După aproape două ore de discuţii, cu ușile închise, deputații au ajuns la un acord pentru reluarea votului. Deși liberalii au părăsit sala, au rămas 186 de deputați care au votat majoritar pentru reluarea votului pe toate legile. Ulterior, deputații PNL au reintrat în sală, dar nu și-au exercitat dreptul de vot pe retrimiterea la comisii a legii lui Dragnea. Disputele în plen au continuat chiar și după patru ore. Cele mai multe contradicții au fost între PSD și PNL.

Citiţi şi:

Legea defăimării a fost respinsă cu scandal

Legea defăimării. Liviu Dragnea va depune plângere penală in rem

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri