Liviu Dragnea: Cât sunt viu şi liber, rămân preşedintele PSD

Data publicării:
liviu dragnea fb-6

 

Într-o emisiunea televizată, Liviu Dragnea a spus că, „în acea zi fierbinte de vineri”, în care a fost condamnat definitiv la doi ani se închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, a anunțat că nu va pleca din fruntea PSD „pentru că exista posibilitatea, aproape certitudinea, că o plecare ar fi dus partidul într-o perioadă de lupte interne destul de puternice, ceea ce ar fi compromis puternic campania electorală”.

„Eu nu mi-am permis să fac așa ceva partidului și, cu toată supărarea și frustrarea, am rămas în această funcție”, a spus liderul PSD citat de Agerpres.

Liviu Dragnea este sigur că îşi va păstra funcţia şi după alegerile locale: „Dacă vom câștiga aceste alegeri locale, ar fi destul de dificil să explici că pleci după o victorie. Dacă rezultatul va fi prost, atunci înseamnă că decizia mea a fost greșită și o să plec. Rezultat prost înseamnă să fim pe locul doi la aceste alegeri. Deci, dacă pierdem și ieșim pe locul doi, o să-mi dau demisia sigur, mă retrag”.

El a arătat totuși că „sunt șanse mici” ca partidul să piardă alegerile locale. „Dacă sunt viu și liber, înseamnă că rămân președintele PSD”, a adăugat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Victor Ponta are șanse să revină în funcţia de preşedinte al PSD, Liviu Dragnea a spus că în echipa pe care a făcut-o cu fostul premier au fost și momente tensionate de-a lungul anilor. „Am avut momente dificile, atât în partid cât și în guvernare, nu tot timpul am avut aceleași păreri. Dar asta nu înseamnă că nu am rămas prieteni. În ceea ce privește „să-și partidul înapoi”, nimeni nu-și ia PSD-ul înapoi. PSD nu este un obiect, nu e un partid mic unde se poate să fie numit un președinte sau poate să fie luat de la librărie sau de undeva din sertar”, a explicat preşedintele PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri