Liviu Dragnea: Discuțiile despre o fuziune a progresiștilor cu PNL „nu fac bine relaţiei dintre PSD şi UNPR” 

Data publicării:
liviu dragnea fb-5

Președintele Liviu Dragnea a comentat această propunere: „Am avut mai multe întâlniri şi discuţii cu preşedintele Valeriu Steriu (preşedintele UNPR - n.r.) care a zis că, din punctul dumnealui de vedere, nu s-a schimbat nimic în relaţia UNPR cu PSD. Pe de altă parte, nici nu putem să nu ţinem cont de ce se discută public, pe surse sau chiar de către unii lideri, despre întâlniri între UNPR şi PNL, despre contacte şi oferte venite din partea PNL, şi trebuie să recunosc că aceste lucruri nu fac bine relaţiei dintre PSD şi UNPR şi cred că vor apărea şi efecte”.

Ce mi s-a spus mie, de către domnul Steriu, că cei de la PNL au decis ei să facă o fuziune cu UNPR, UNPR încă nu a răspuns. Faptul că încă nu au răspuns nu e corect. Când voi avea o declaraţie foarte clară, din partea domnului Steriu, oficială, publică, în care să spună că nu au fost niciun fel de discuţii şi că nu se pune problema să se facă o alianţă cu PNL, ne putem aşeza la masă şi să discutăm omeneşte, dar cu un partener care nu ne dă senzaţia de instabilitate. Eu cred că domnul Steriu este un om de cuvânt”, a spus Liviu Dragnea.

El a dat exemple de județe în care UNPR nu se grăbește să facă alianță cu PSD sau unde este în discuție cu liberalii.

UNPR nu a venit cu un răspuns foarte clar că vor să facă o majoritate cu PSD. Au tot amânat şi înseamnă că PSD nu va face cu UNPR majoritate la Timiş. La Maramureş, la fel, am înţeles că până acum o zi, două, trei, nu mai ştiu exact, colegii de la UNPR s-au întâlnit cu liderul PNL, am înţeles că au fost împreună şi la domnul Cherecheş, l-au vizitat”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD spune că este în continuare dispus să continue discuțiile cu UNPR. Întrebat dacă „s-a rupt lanțul de iubire” în ceea ce privește PSD și UNPR, Liviu Dragnea a răspuns: „Lanţul de iubire nu se rupe, pentru că e foarte puternic”.

Liviu Dragnea a explicat și de unde vin aceste tensiuni: UNPR nu a fost de acord ca în teritoriu să se facă majorități PSD-UPPR-ALDE.

Au dorit ambele funcţii de vicepreşedinţi, ceea ce mi se pare incorect, pentru că noi, în Parlament, suntem împreună, cele trei partide, şi acea atitudine nu poate fi acceptată”, a spus Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri