Liviu Dragnea: „E frumos aici la coadă la DNA, cum se stătea înainte la pâine”

Data publicării:
liviu dragnea

Liviu Dragnea a declarat că a fost chemat la DNA pentru „o crimă odioasă”, respectiv că două angajate ale unei instituții pe care nu o conducea nu veneau la serviciu. Procurorii anticorupție l-au pus sub acuzare pe liderul PSD pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Acuzațiile se referă la perioada în care șeful PSD era președinte al Consiliului Județean Teleorman și al filialei județene a partidului.

„Crime odioase de genul celei pentru care eu sunt chemat aici: și anume două angajate care veneau sau nu veneau la serviciu la o instituție pe care nu o conduceam eu. Sigur că și asta trebuie pedepsită, chiar cu închisoarea pe viață. Dacă e să discutăm, e frumoasă și coada la DNA, cum se stătea înainte la pâine. Eu nu comentez, vă spun faptele ca un reporter. Luni m-am uitat pe hârtii, a fost pusă în mișcare acțiunea penală. Marți a fost sunat avocatul și azi am venit. Eu aș fi venit și mai devreme, dar avocatul meu a fost plecat din țară”, a spus Liviu Dragnea. 

Întrebat dacă este de părere că procurorii anticorupție au așteptat să vadă rezultatul alegerilor pentru a-l pune sub acuzare, liderul PSD a precizat că este „o simplă coincidență”. 

„Credeți dumnevoastră că se întâmplă așa ceva în România? Nu se întâmplă așa ceva. Este o simplă coincidență”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a explicat că nu îi este teamă de acest nou dosar și că are toate șansele să rămână liber până la alegerile parlamentare din toamnă. 

„Am înțeles că nu (n.red vor fi probleme din cauza dosarului Referendum). Numai dacă de la condamnare mai fac o crimă de genul ăsta. S-a depășit nivelul de teamă. Până la urmă după atâția ani, au fost ani grei, să plătesc pentru un referendum care l-a ținut în continuare pe Băsescu. Mergem înainte. Eu merg înainte. Am toate șansele să rămân liber până la alegerile parlamentare. Vreau să câștigăm. Românii trebuie să se hotărască dacă în loc de o alimentare cu apă preferă un denunț, dacă în loc de o școală preferă un dosar, dacă în loc de o pâine mai bună preferă cătușele. Până la urmă românii decid. Nu o luptă împotriva justiției, dar o luptă pentru adevăr și bunăstare”, a spus social-democratul. 

Referitor la inițiativele din Parlament pentru modificarea legislației justiției, Liviu Dragnea a precizat că nu a „permis să meagră pe procedurile parlamentare”. 

„Le-am ținut până acum și o să le țin în continuare. Eu nu reacționez ca alții, hormonal. Cel mai important este ca România să rămână stabilă și să rămână credibilă. Cred că toată lumea trebuie să depună eforturi în acest sens. Nu am permis să meargă pe procedurile parlamentare, e foarte simplu”, a spus Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea a așteptat, luni, timp de 15 minute înainte să intre la Direcția Națională Anticorupție (DNA) deoarece se formase o coadă. El a fost pus sub acuzare în dosarul în care este anchetată fosta lui soție, Bombonica Prodana. 

În acest dosar a fost audiat și primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță. El a spus că a fost chemat la DNA în legătură cu o persoană pe care a angajat-o la cabinetul parlamentar în perioada în care era deputat de Teleorman. Numele respectivei persoane figurează în dosarul Bombonicăi Prodana.

Citiți și: 
De ce a fost condamnat Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri