Liviu Dragnea, după condamnare: Fratele meu a murit din cauza dosarului „Referendumul”

Data publicării:
liviu dragnea mediafax 1

Liviu Dragnea / FOTO: MediafaxFoto

Fratele lui Liviu Dragnea a decedat în august 2013, la vârsta de 58 de ani, presa relatând atunci că acesta suferea de cancer şi că a avut o lungă perioadă de suferinţă din cauza acestei boli. 

Simt o mare nedreptate şi am de asemenea două regrete uriaşe. Nu am zis-o până acum, tocmai din dorinţa mea permanentă de a nu influenţa justiţia sub nicio formă: fratele meu a murit din cauza acestui dosar, familia mea este aproape distrusă. Am trecut peste toate astea”, a spus Liviu Dragnea, duminică seara, într-o emisiune televizată, informează Mediafax.

El a reiterat că se simte nevinovat faţă de acuzaţiile pentru care a fost condamnat de instanţă în dosarul „Referendumul” şi că a trăit cu speranţa că va fi achitat.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că a demisionat din postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar luni, în şedinţa Biroului Permanent al PSD, îşi va depune mandatul de preşedinte executiv al partidului, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul „Referendumul”.

El a precizat că se consideră în continuare nevinovat, dar că a luat act de decizia instanţei, neştiind însă care va fi motivarea deciziei.

Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia luată vineri de instanţa supremă nefiind definitivă.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt.

Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracţiuni comise sub forma autoratului, complicităţii sau a instigării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri