Liviu Dragnea nu mizează pe PMP la moțiunea de cenzură, ci pe nemulțumiții din UNPR

Data publicării:
liviu dragnea vaslui-2

Liderul social-democraților a declarat, la Adevărul live, că înainte de a decide depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa Cabinetului Cioloș dorește să vadă măsuri din partea premierului în privința modificărilor la Codul fiscal.

De asemenea, Liviu Dragnea a mai precizat că PSD, în eventualitatea depunerii și a succesului unei moțiuni de cenzură, nu intenționează să preia guvernarea până la alegeri. Intenția ar fi, potrivit liderului PSD, de a lăsa tot actualul executiv în funcție, dar cu atribuții mai mici.

Pentru ca o moțiune de cenzuiră să treacă, este nevoie de 257 de voturi, în vreme ce PSD și ALDE, partidele care formează deja o alianță pre și postelectorală, au, împreună, 231 de voturi. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Digi24, că formațiunea sa (23 de voturi în Parlament) ar vedea posibil un guvern cu atribuții limitate, așa cum îl văd cei de la PSD.

În perspectiva formării unei majorități care să demită Guvernul, Liviu Dragnea a declarat, în interviul citat, că nu intenționează să stabilească alianțe de conjunctură. Astfel, a continuat Dragnea, PSD nu are în vedere colaborarea cu Traian Băsescu și PMP (care prin fuziunea PMP-UNPR a ajuns la 41 de mandate de parlamentari și teoretic a destrămat majoritatea pe care PSD o avea la Camera Deputaților).

Liviu Dragnea a arătat că, în eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură, se bazează pe voturi care ar proveni din rândul parlamentarilor UNPR, nemulțumiți de asocierea cu Traian Băsescu și PMP.

De asemenea, Liviu Dragnea a vorbit despre nemulțumirile PSD la adresa guvernului. Astfel, liderul PSD a spus că vicepremierul Vasile Dîncu este tot mai izolat de premierul Dacian Cioloș. ''Am văzut că este din ce în ce mai izolat, chiar de către premier. Singurul program de investiţii publice este programul de dezvoltare locală lăsat de mine la Ministerul Dezvoltării. Dacă ar fi fost respectat domnul Dîncu, la această rectificare i-ar fi alocat o sumă ca acest program să continue. Vasile Dîncu este un deosebit, un om cu viziune, un om care conduce foarte bine ministerul'', a spus Liviu Dragnea, care s-a declarat nemulțumit că programul gestionat de ministerul condus de Vasile Dîncu se va întrerupe în luna septembrie, pentru că nu a primit bani la rectificare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri