Liviu Dragnea vrea ca aleşii locali să nu poată fi anchetați pentru documentele semnate

Data publicării:
liviu dragnea-1

Vicepremierul spune că un ales local nu este obligat să cunoască legislaţia în vigoare în anumite domenii, cum trebuie să o ştie arhitectul, juristul sau inginerul constructor care a semnat iniţial, şi că alesul local doar contrasemnează.

Liviu Dragnea susţine că primarul nu ar trebui să fie tras la răspundere atunci când apare o reclamaţie şi că Guvernul are în vedere şi schimbarea modului în care este numit prefectul. Acesta ar trebui să redevină un funcţionar politic.

„Dacă arhitectul semnează în dreapta, acea semnătură îi spune primarului că toate prevederile legale din domeniul disciplinei în construcţii, urbanismului sunt în regulă. (...) Dacă ulterior, din diferite motive, apare o cercetare sau o reclamaţie că acea autorizaţie a fost emisă într-un fel sau altul sau nelegal, în opinia mea, primarul nu trebuie să răspundă. El nu trebuie să aibă capacitatea, expertiza necesară pentru a verifica dacă toate documentele sunt legale”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea pentru gandul.info.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri