Ludovic Orban, despre Andrei Chiliman: Vom aplica prevederile statutare, indiferent cum se numește membrul PNL

Data publicării:
ludovic orban

 Ludovic Orban a spus că nu ştie care este motivul percheziţiilor de la Primăria sectorului 1

Întrebat despre percheziţiile de la Primăria Sectorului 1, unde este vizat primarul Andrei Chiliman, suspectat de trafic de influenţă, Ludovic Orban a spus că nu are nicio informaţie, dar că membrilor PNL aflaţi în anchetă li se aplică prevederile statutului.

„Nu avem nicio informaţie şi nu putem să furnizăm niciun comentariu pe tema asta, nu avem de unde să ştim care este motivul percheziţiilor de la Primăria sectorului 1. Spre deosebire de PSD, care numai a anunţat public că intenţionează să introducă prevederi statutare, PNL a adoptat modificări statutare în ceea ce priveşte integritatea, reglementări care vizează membri ai PNL care se află în diverse faze de anchetă. În mod evident, vom aplica toate prevederile statutare referitoare la colegii noştri care se află în diferite faze de anchetă, în toate cazurile, indiferent cum se numeşte membru al PNL care se află într-o situaţie sau alta”, a arătat Ludovic Orban.

„De ce să punem carul înaintea boilor, de ce să vindem pielea ursului din pădure, să facem nişte anticipări? Nu avem niciun fel de informaţii”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă ştia dacă Chiliman are relaţii comerciale cu cumnatul premierului, Iulian Herţanu, liderul PNL a spus: „Nu cunosc. Ce relaţii comerciale să aibă cu domnul Herţanu? Acum, e adevărat că de când Ponta este primul-ministru, pe firma domnului Herţanu o găseşti în tot felul de asocieri care au câştigat licitaţii, nu ştiu dacă este şi cazul Primăriei sectorului 1. L-am găsit şi în Dâmboviţa, unde sunt copreşedinte, la compania de apă, unde, la fel, a luat lucrări pe care nu este în stare să le execute”.

Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, este vizat de o anchetă a DNA. Surse judiciare au afirmat că primarul ar fi suspectat de trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri