Deputatul Marko Attila, salvat de Iepuraș

Data publicării:
attila marko

Şedinţa de plen ar fi trebuit să înceapă miercuri la ora 10, însă şi după jumătate de oră cele mai multe scaune erau tot goale, iar aleşii puteau fi număraţi fără probleme. Parlamentarii care au venit, totuşi, la şedinţa de plen de astăzi au venit degeaba.

„Suspend şedinţa de astăzi, nici nu am deschis-o, că nu avem cvorum”, a anunțat Valeriu Zgonea, președintele Camerei. „Vă urez Sărbători fericite, nu am ce să fac”, a adăugat el.

Opoziţia a taxat decizia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi îi acuză pe aleşii PSD că ar fi orchestrat totul.

Ludovic Orban, deputat PNL: „...Din majoritatea parlamentarilor nu au fost nici 20, evident că a fost o înțelegere tacită la nivelul PSD și a celor care formează majoritatea parlamentară să nu se lucreze în plen”.

Pentru a avea loc această şedință a Camerei Deputaţilor ar fi fost nevoie să fie prezenţi în sală 127 de deputaţi. Au fost în jur de 50 de parlamentari, caz în care Valeriu Zgonea a închis această şedinţă.

Lucru bun, însă, pentru un grup de copii aflaţi în vizită în Parlament, care au putut intra în sala de plen pentru a vizita locul în care ar trebui să muncească parlamentarii.

Prin decizia de a pleca mai devreme în vacanţă, deputaţii amână pentru a doua oară şi votul în cazul lui Marko Attila, după ce săptămâna trecută acesta şi-a trimis demisia prin e-mail. Atunci, aleşii au spus că aşteaptă documentul în original. Deputatul UDMR a plecat în Ungaria în decembrie anul trecut, după ce colegii săi au votat în favoarea arestării preventive în dosarul ANRP. Deşi nu a mai revenit în ţară, Marko Attila beneficiază încă de toate drepturile pe care i le oferă funcţia.

Până acum, Marko Attila a încasat de la Parlament patru indemnizaţii. În decembrie şi ianuarie a primit aproape 5.000 de lei, în timp ce în februarie doar 3500, iar în luna martie, puţin peste 4.000 de lei.

Şi biroul deputatului UDMR a funcţionat în continuare. În fiecare lună, Parlamentul a alocat deputatului peste 10.000 de lei.

Parlamentul îi plăteşte în continuare şi cazarea în Bucureşti. Câte 4.000 de lei pe lună au fost viraţi din bugetul Parlamentului pentru o locuinţă în care nu a stat nimeni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri