Ministrul Muncii, despre eliminarea plafonului indemnizaţiei pentru creşterea copilului

Data publicării:
ana claudia costea min muncii

Mamele sau taţii pot astfel primi 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, indiferent de cât de mare e această sumă. La rândul său, ministrul Muncii Ana Claudia Costea spune că aplicarea modificărilor ar reprezenta un efort bugetar, numai pe 2016, de 210 milioane de lei.

„Când parlamentul vine cu propuneri legislative care vizează alocări bugetare, o spune Constituţia, e important să spună de unde luăm banii, daca e vorba de bugetul pe anul acesta. Bugetul pe anul viitor, deja cu angajamentele pe care le avem, înseamnă un deficit care riscă să treacă de 3%”, spune Dacian Cioloş, premierul României.

„Principiul pe care Ministerul Muncii şi Guvernul României îl are e acela de a susţine modificările care să poată fi şi puse în plată. Propunerea Guvernului susţinută prin intermediul ministerului Muncii a fost ca în prima etapa de aplicare tocmai datorita constrângerilor bugetare să se pornească cu menţinerea, cel puţin pentru primul an, a acestui plafon”, declară Ana Claudia Costea, ministrul Muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri