Ministrul de Interne, acuzat de plagiat. C. T. Popescu: „Problema fundamentală este comisia de doctorat”

Data publicării:
ctp pumn

Dl. Cioloș a plasat problema la Consiliul Național de Etică și a spus că va proceda în consecință, deci bănuim că îl va destitui pe dl. Tobă, dacă va fi găsit vinovat de către această comisie”, a spus jurnalistul despre reacția premierului Dacian Cioloș cu privire la acest subiect.

Care este de fapt problema fundamentală a acestui plagiat și a altora? Și a plagiatului domnului Ponta, și a plagiatului domnului Oprea, că domnul Tobă nu e primul. E un șir care, probabil, va continua cu diverse personaje aflate în funcții înalte. Problema fundamentală este comisia de doctorat. Despre asta nu vorbește nimeni. Poți să plagiezi, treaba ta, dacă ești atât de nesimțit și vrei să practici furtul intelectual, n-ai decât s-o faci! Dar urmează un examen doctoral. Acolo vine o comisie, formată din patru-cinci persoane și din afara instituției unde îți dai doctoratul și care e ținută a te verifica în modul cel mai serios cu putință”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Eu nu sunt specialist în drept, dar sunt profesor, dați-mi teza de doctorat a domnului Tobă – nu sunt familiarizat cu ce face dânsul în teza respectivă, poliție, juridic – eu studiez teza și vă garantez că în cinci minute de întrebări încrucișate, din diverse puncte ale tezei, îmi dau seama dacă are vreo treabă, dacă a plagiat sau chiar a muncit și o stăpânește așa cum trebuie să o stăpânească un doctor, la virgulă. Și îl mai întreb și din bibliografie ceva, cărți ce se presupune că le-ai consultat, și i-aș mai aplica și un truc: l-aș întreba ceva ce nu e în lucrare, să vedem cum se descurcă, dacă are controlul acestei teze sau nu”, a completat jurnalistul.

Dacă o comisie de doctorat este alcătuită din oameni serioși, competenți în meseria respectivă, prin ea nu poate trece niciun plagiat, cu atât mai puțin plagiate cum este acuzat domnul Tobă, cum este cazul domnului Ponta. Nu e vorba de un citat de la pagina 400 la care ai uitat să pui ghilimelele, e vorba de zeci, sute, de pagini. E foarte simplu să-ți dai seama dacă cineva stăpânește teza de doctorat sau nu”, a întărit Cristian Tudor Popescu.

Premierul Dacian Cioloș, despre demiterea lui Raed Arafat: Nu exclud nicio măsură

Dacian Cioloș, despre doctoratul lui Petre Tobă: Am cerut o analiză, să nu mă bazez pe ce spune unul sau altul

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a solicitat analizarea lucrării sale de doctorat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri