Mircea Dogaru: Am primit o rugăminte să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu, care ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale și prezidențiale

Data publicării:
Mircea Dogaru-Mfax

Noi ne-am ocupat în 2011, cu începere din 8 octombrie, de organizarea societății civile în cadrul a ceea ce se numește Consiliul Național al Societății Civile, lucrând alături de sindicate din minerit, construcții, profesori, medici, grefieri, revoluționari”, a spus Mircea Dogaru.

Întrebat dacă pentru candidatura la prezidențiale din 2014 a lui Teodor Meleșcanu, col. Mircea Dogaru a răspuns pentru Digi24: „Noi am primit o rugăminte în acest sens din partea Alternativei Naționale, formată din ONG-uri ale societății civile și de partide mici, de stânga, repet: de stânga și nu de dreapta. De exemplu, Partidul Dreptății Sociale. Aceste ONG-uri ne-au solicitat să strângem semnături pentru domnul Meleșcanu în sensul că dacă se vor strânge domnia sa va candida”.

De asmenea, șeful sindicatului cadrelor militare în rezervă a precizat că a primit o solicitare directă de a strânge semnături din partea lui Ioan Ghișe și Gheorghe Funar.

Dacă domnul Meleșcanu și-a dat demisia, probabil că s-au strâns semnăturile necesare”, a menționat el.

Domnia sa (Teodor Meleșcanu – n.r.) a acceptat propunerea Alternativei Naționale de a-și depune mandatul după doi ani și a restabili echilibrul Executivului, care este disfuncțional, președintele este ales la 5 ani, are o culoare politică nedezmințită, Guvernul altă cu loare și este ales la patru ani. Noi vrem un pic de normalitate de asta această propunere nu ne-a displăcut deloc. Am auzit această idee, domnul Meleșcanu ar fi acceptat ca peste doi ani să provoace alegeri generale și prezidențiale în același timp pentru a readuce mandatul prezidențial la patru ani și a despuia funcția prezidențială de toate atributele tiraniei, cum ar fi numirea procurorilor de către președinte și mai avem îndrăzneala de a vorbi de stat de drept”, a subliniat colonelul Mircea Dogaru, în direct, la Digi24.

Acesta a spus că va fi schimbată și Constituția „pentru a ne întoarce la o democrație de tip occidental”.

Directorul SIE, Teodor Meleșcanu a renunțat astăzi la funcția pe care a deținut-o începând din februarie 2012. Cu această ocazie, el și-a anunțat și candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidențiale din noiembrie expiră în 23 septembrie. Un candidat are nevoie de 200.000 de semnături, iar listele trebuie depuse la Biroul Electoral Central.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri