SONDAJ. Mugur Isărescu, personalitatea în care românii au cea mai mare încredere

Data publicării:
isarescu Mediafax Foto-Silviu Matei

Mugur Isărescu / Foto: Mediafax

Aproape 45 la sută dintre cei care au răspuns la sondaj au spus că au foarte multă încredere în guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Cu peste douăsprezece procente în spatele său, se află pe locul doi, premierul Victor Ponta.

Locurile 3 şi 4 sunt adjudecate de doi aleşi locali: primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi cel al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis.

Candidatul USL la preşedinţie Crin Antonescu se află pe locul 5, cu un procent de încredere sub 30 la sută.

Clasamentul întocmit de INSCOP Research, la comanda ziarului Adevărul continuă cu fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, în care și-au declarat încrederea aproape 28 la sută dintre candidați.

El este urmat de fostul lider PSD, Mircea Geoană și de fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu.

Traian Băsescu păstrează un procent de încredere de peste 22 la sută.

Un român din cinci se declară încrezători în șefii serviciilor de informații, asfel că în top apare și George Maior (21,5 la sută, dar și Teodor Meleșcanu (20,2 la sută).

Sondajul a fost realizat în perioada 16 - 21 ianuarie 2014 pe un eșantion de 1054 persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3 la sută.

Un alt barometru realizat de CSOP la comanda ziarului Evenimentul zilei scoate la iveală nemulțumirile legate de actuala guvernare şi intenţia de vot în vederea scrutinului din luna mai.

Potrivit acestui sondaj, 57 la sută dintre cei chestionaţi spun să nu sunt de acord cu modul în care premierul Victor Ponta gestionează economia.

Chiar și așa, 35 la sută dintre repondenți spun că ar vota cu PSD la alegerile europarlamentare. Topul continuă cu PNL și PDL care ar aduna 20 la sută , respectiv 19 la sută din sufragii.

Șase la sută dintre cei chestionați spun că ar vota Partidul Mișcarea Populară. Potrivit acestui barometru, UDMR şi PPDD s-ar afla peste pragul de 5 procente.

Sondajul CSOP a fost realizat telefonic în perioada 30 ianuarie - 1 februarie pe un eşantion de 1000 de persoane şi are o marjă de eroare de plus / minus 3,1 la sută. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri