Săptămâna aceasta, PSD îşi va anunţa candidaţii pentru primăriile din Bucureşti. Aceştia vor trebui să primească vineri votul Comitetului Executiv Naţional al partidului. Până atunci, continuă negocierile electorale cu UNPR şi ALDE.

Embed:

 

Dacă susţin candidatul social-democrat la Primăria Generală, UNPR şi ALDE ar urma să primească sprijinul PSD pentru cel puţin o primărie de sector. La sectorul 2, ar fi vorba de Neculai Onţanu, actualul preşedinte interimar al UNPR.

ALDE îşi doreşte susţinere pentru candidaţii de la sectoarele 1 şi 4 - Laura Chiriac, respectiv Ştefan Spiridon.

„În acest moment, suntem în discuţii foarte avansate cu ALDE pentru a realiza o alianţă pentru Bucureşti. PSD-ALDE. De asemenea, există discuţii şi cu UNPR”, a spus Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD.

Discuţiile sunt însă tensionate. Progresiştii le-au transmis liderilor PSD că nu mai au încredere în ei, după ce Liviu Dragnea a spus că sunt parlamentari UNPR care vor sa migreze la PSD. În plus, au dat de înţeles că ar putea susţine iniţiativa PNL de organizare a alegerilor locale în două tururi.

Nu excludem această posibilitate de a susţine şi o lege, şi un act normativ, care să presupună votul în două tururi. Nu am luat însă o hotărâre”, a spus Neculai Onţanu, preşedintele interimar al UNPR.

Pe de altă parte, mai mulţi foşti miniştri PSD au refuzat să intre în bătălia electorală pentru primăriile de sector.

Reporter: Le-aţi propus lui Eugen Teodorovici, Nicolae Bănicioiu şi doamnei Rovana Plumb să candideze la sectoare în Bucureşti?

Liviu Dragnea: Da, i-am întrebat dacă vor. A fost un răspuns negativ.

La sectorul 5, PSD ia în calcul mai mulţi posibili candidaţi. Printre ei, Daniel Florea, Pelican Dumitru şi Dumitru Chiriţă.

Un sondaj intern al social-democraţilor va stabili şi candidatul pentru Primăria Capitalei. Senatoarea Gabriela Firea rămâne favorită, dar o altă variantă ar fi susţinerea unei candidaturi a europarlamentarului Mircea Diaconu.

În tabăra liberalilor, lucrurile sunt deja stabilite. Singura necunoscută e candidatul pentru Primăria Sectorului 6.Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!