Nou scandal în Senat legat de imunitatea foştilor miniştri Ion Ariton şi Varujan Vosganian

Data publicării:
vosganian crop

Deşi Comisia Juridică a dat aviz pentru începerea urmăririi penale în cele două cazuri, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că cei doi nu au fost audiaţi şi astfel trebuie reluată procedura în Comisia Juridică.

Vor intra în discuţia Biroului de luni. Ceea ce vreau să semnalez ca deficienţă, nu sunt la curent, o să verific, e posibil ca informaţiile primite să fie exacte. Comisia ar fi trebuit să îi invite pe cei doi foşti miniştri să îşi exprime punctul de vedere. Dacă au făcut asta e în regulă, dacă nu au făcut asta, vedem cum trebuie procedat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Marţi, la Comisia Juridică cei doi miniştri au venit să îşi vadă dosarul.

Preşedintele Comisiei Juridice susţine că cei doi au fost invitaţi să îşi spună opinia privind cauzele, dar după-amiază - când s-a ţinut comisia - cei doi nu a mai venit la audieri.

Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorilor I. Ariton și V. Vosganian

Dacă luni, în Biroul Permanent se constată că cei doi nu au fost audiaţi, e posibilă amânarea unui vot în Plen.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, luni, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul „Gala Bute”, în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Ariton este suspectat de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri