Noul lider al PNŢCD este cel vechi: Aurelian Pavelescu, reales la congres. Theodor Paleologu, cu sinceritate: „Vă mulţumesc că m-aţi invitat, colegii din PDL mă ignoră cu totul”

Data publicării:
pntcdAP

Încă un congres politic încheiat fără surprize: Aurelian Pavelescu a fost ales pentru un nou mandat la conducerea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat. În cadrul evenimentului desfăşurat la Opera Naţională din Bucureşti, au primit funcţii de conducere şi liderii Iniţiativei România Liberală. Majoritatea discursurilor s-au axat pe nevoia de unitate a tuturor partidelor de dreapta pentru a putea ţine piept Uniunii Social Liberale la alegerile de anul viitor.

Singurul candidat la funcţia de preşedinte, Aurelian Pavelescu, a încercat să îşi îmbărbăteze colegii cu un citat din Biblie. „Îndrăzniţi! Eu am biruit lumea. Repet şi aceste cuvinte, astăzi, în faţa dumneavoastră: îndrăzniţi, eu am biruit lumea”, a declamat liderul PNŢCD, aplaudat îndelung.

De altfel, moţiunea cu care noua echipă a candidat la conducerea partidului poartă denumirea „Renaştem pentru România ta”.

Din noua conducere fac parte şi liderii Iniţiativei România Liberală, proaspăt înscrişi în partid. „Mă simt dator să mă angajez - eu şi colegii din IRL - că vom da PNŢCD, partidul nostru, tot ce avem noi mai bun: idei, experienţă, competenţă, putere de muncă şi logistică, pentru ca echipa PNŢCD să devină cea mai bună echipă a României”, a declarat fostul membru PNL Vlad Moisescu, acum prim-vicepreşedinte creştin-democrat.

La congres au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor partidelor de dreapta. Toţi au subliniat faptul că, mai mult ca oricând, este necesară unitatea, pentru a putea ţine piept USL. Printre ei, şi Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forţei Civice, alături de care IRL şi PNŢCD compun Alianţa D.A.:

Nimic nu-mi umple sufletul cu mai multă bucurie decat să văd cum pâraiele pe care mulţi se străduie să le sece încep să se strângă într-un singur fluviu”, a spus fostul premier.

A fost secondat de Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte al PDL, cu acelaşi tip de discurs: „A venit, fraţilor, din nou acest moment. Avem nevoie să fim solidari, verticali şi uniţi.

Au avut loc însă şi momente care au descreţit frunţile participanţilor. Democrat-liberalul Theodor Paleologu a ţinut să mulţumească pentru atenţia cu care a fost tratat: „Vă mulţumesc foarte mult că m-aţi invitat, dragi prieteni, doamnelor şi domnilor, mă bucur foarte mult, nu pentru că nu mă mai invită nimeni nicăieri, în principal colegii din PDL mă ignoră cu totul”, a mărturisit cu umor fostul ministru al Culturii.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri