O ultimă țigară în Parlament

Data publicării:
tigara parlament

Prezenţa unui ministru în Parlament l-a enervat atât de tare pe un deputat liberal încât acesta spune că a simţit o nevoie imperioasă să îşi aprindă o ţigară. A dat vina pe ministrul Culturii pentru gestul său.

Traian Dobrinescu, deputat PNL: „Am fumat o jumătate de ţigară într-adevăr. A fost o chestie aşa, mai degrabă la o tensiune ridicată pentru că domnul ministru nu onorase nişte promisiuni. Deci a fost pe fond nervos? Da, cam aşa a fost. A fost destul de tensionată atmosfera. Sper să găsim voinţa destul de puternică pentru a ne lăsa definitiv. ”

Nici deputatul Mădălin Voicu nu a putut să-şi înfrângă nevoia de nicotină. A fumat nervos şi în cadrul Comisiei de Cultură, dar şi după ce şi-a consultat dosarul trimis de procurori la Parlament.

Pentru cei care nu pot renunţa la acest viciu se caută deja soluţii în Parlament.

Nicolae Moga, senator PSD: „În clădirea asta trebuie să găsească secretarul general, eu deja am văzut câteva oportunităţi, avem o curte interioară.”

Florin Pâslaru, deputat PSD: „Nu sunt de acord să fumeze în cadrul şedinţei, pe de altă parte eu am început deja discuţii cu secretarul general al Camerei Deputaţilor şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu domnul Valeriu Zgonea, să găsim soluţii pentru a se crea nişte cadre, nişte locuri unde cei care fumează să poată fuma.”

Legea anti-fumat în spaţiile publice a fost votată în Parlament la mijlocul lunii decembrie, iar Liviu Dragnea se laudă că a avut un rol decisiv în aprobarea ei.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Ca fumător, fiind fumător, poate prin această lege toţi cei care fumăm să reuşim să ne lăsăm sau să fumăm mai puţin. După ce va intra în vigoare această lege în Parlament, nu voi mai fuma.”

Fumător este şi preşedintele Curţii Constituţionale.

Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale: „Mă las de fumat când intră în vigoare legea, mă las de fumat în spaţiile publice.”

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Poate mă apuc de lăsat şi chiar îi sfătuiesc pe toţi să facem un efort şi să ne lăsăm de fumat.”

Cei care fumează îşi vor mai putea aprinde neamendaţi ţigările în spaţiile publice închise până la mijlocul lunii martie. Legea intră în vigoare din 16 martie, iar amenzile pentru persoanele fizice pot ajunge la 500 de lei.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri