Oameni de afaceri, în cărţi pentru primării

Data publicării:
stampila buletin de vot foto roaep ro

Ioan Ghib are 41 de ani, iar mai bine de jumătate din viaţă a fost propriul lui şef. Vrea să devină edil în Oradea, funcţie pentru care are o viziune aparte.

„Eu sunt primul angajat al municipiului Oradea”, a declarat candidatul PSD, Ioan Ghib.

Ca să-şi îndeplinească obiectivul, Ioan Ghib este gata să-şi lase afacerea în domeniul transportului pe mâinile familiei.

„Aş fi singurul care compania mea aş ţine-o foarte departe de orice instituţie din România”, a declarat candidatul la primăria Oradea.

Liderul PSD-Bihor este încrezător în șansele omului de afaceri.

„Domnul Ionel Ghib este un tânăr care a reuşit în business. Cred că ar fi un candidat foarte bun şi un primar foarte bun”, a declarat Ioan Mang.

De asemenea, și liberalii fac recrutări din mediul de afaceri.

Ne-am angajat ca cel puţin o treime din numărul candidaţilor propuşi la alegerile locale să fie oameni noi. Persoane care nu au ocupat funcţii administrative sau politice de prim plan”, a anunțat copreședintele PNL, Alina Gorghiu.

Ioan Popa e un renumit investitor din judeţul Caraş-Severin. Afacerile în turism, industria alimentară şi a tutunului l-au propulsat în Topul Forbes din 2011, când avea o avere estimată la 11 milioane de euro. Acum, este gata să nu se mai implice în administrarea companiilor, pentru a conduce oraşul Reşiţa.

„Compania pe care am creat-o şi o conduc încă are o cifră de afaceri care este apropiată de bugetul Reşiţei. Şi un oraş trebuie văzut ca şi o companie, în care acţionari sunt cetăţenii oraşului”, a declarat candidatul PNL la primăria Reșița, Ioan Popa.

Aceeaşi abordare are şi Traian Ogâgău. Acum administrează restaurante şi un post de radio, dar îşi doreşte să învie staţiunea Sângeorz-Băi, din postura de primar. Chiar dacă intră în cursa electorală, se fereşte de eticheta de politician.

„Primăria este o firmă mai mare cu un acţionariat format din numărul de locuitori. Nu mă interesează politica nici la nivel judeţean, nici la nivel înalt. Trebuie să ai timp pentru aşa ceva. Mă interesează doar la Sângeorz- Băi”, a declarat candidatul PNL, Traian Ogâgău.

Sondajele interne ale partidelor pentru stabilirea candidaţilor sunt în plină desfăşurare. La mijlocul lunii martie, PNL şi PSD îşi propun să definitiveze oferta electorală pentru alegerile locale din 5 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri