Ori la primărie, ori la companie. Peste 270 de primari au fost declarați incompatibili

Data publicării:
integrittatee

Din 3.188 de primari câţi are România, 273 sunt declaraţi incompatibili. Cei mai mulţi sunt în judeţele Gorj, Constanţa, Sibiu, Satu Mare şi Argeş.

De exemplu, 27 din cei 70 de primari din Gorj au fost declaraţi incompatibili. Constanţa şi Sibiu ocupă locul doi în top, cu câte 26 de primari incompatibili, iar Satu Mare cu 24 de edili incompatibili.

Argeş şi Teleorman împart locul trei cu câte 13 primari, iar locul patru îl deţine Buzău cu opt şefi de administraţie.

Majoritatea primarilor din Sibiu au fost declaraţi incompatibili pentru că au intrat în consiliul de administraţie al unei firme care se ocupă de reţelele de apă şi canal, o societate care urma să acceseze fonduri pentru a duce civilizaţie în comunele din zonă. Tot lotul de primari a contestat raportul ANI, iar acum dosarul a ajuns la Înalta Curte.

Întrebat cum comentează faptul că a fost declarat incompatibil, Simion Olaru, primarul comunei Racovița, județul Sibiu. „E în afara legii. Mi se pare o chichiţă să ne scoată pe linie moartă în mandatul acesta”, a spus acesta.

Şi edilii din Dolj sunt acuzaţi că au intrat în firme care se ocupă de utilităţile din zona lor.

Nu sunt argumente împotriva mea. Am fost declarat incomptabili, iar pentru rezolvarea acestei probleme am mers în instanţă. La Curtea de Apel Craiova am pierdut primul proces”, spune Liviu Cotojman, primarul localității Roșia de Amaradia.

În Constanţa, mulţi dintre edili sunt acuzaţi de fals în declaraţii. Mai exact, au fost găsiţi cu mai mulţi bani în conturi decât ar fi scris în declaraţiile de avere.

Pe rolul instanțelor din toată ţara sunt deja peste o sută de dosare în care aleșii locali încearcă să obțină anularea rapoartelor ANI. Niciun proces nu s-a încheiat până acum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri