PMP cere comisie de anchetă la ASF şi desfiinţarea CNADNR

Data publicării:
valeriu steriu

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat joi că parlamentarii formaţiunii vor cere înfiinţarea unei comisii de anchetă în Parlament care să verifice cum au fost cheltuiţi banii din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, iar PMP propune desfiinţarea CNADNR care este o instituţie care nu performează.

valeriu steriu

”De la 1 septembrie vom propune Parlamentului o comisie specială de anchetă pe acest domeniu, al asigurărilor, pentru a vedea pe ce se duc banii din ASF în salariile acelea absolut îngrijorătoare pentru români că depăşesc orice limită de bun simţ”, a declarat Steriu, citat de news.ro

Steriu a mai spus că motivul pentru care RCA-ul s-a scumpit ar fi ASF, care nu şi-a făcut treaba.

”ASF este instituţia controlată politic de oameni plătiţi cu zeci de mii de euro pe lună din aceste RCA-uri. De aici vine întrebarea: ce au păzit aceşti domni?”, a mai spus preşedintele executiv al PMP.

De asemenea, Steriu a reamintit că doar în ultimii patru ani în Românioa au fost nouă miniştri ai Transporturilor care au fost ”scalvii” CNADNR.

”Aproape în orice weekend DN1 se blochează, drumul către mare creează accidente, ambuteiaje. Vorbim de lipsă de infrastructură, de probleme grave în viziunea de transport. Am rămas uimit să văd că în ultimii patru ani au fost nouă miniştri ai transporturilor.Nu avem de la aceşti miniştri, schimbaţi la fiecare cinci luni, nici măcare cinci kilometri de autostradă. Dacă făceau un kilometru pe lună, aveam şi noi mult mai mult”, a mai spsu Steriu.

El a cerut premierului Dacian Cioloş să ia urgent măsuri în ceea ce privşte CNADNR.

”PMP propune desfiinţarea CNADNR şi găsirea altor soluţii viabile pentru ca românii să nu mai stea nici la anul, nici peste doi ani la coadă. Vorbim de zero euro absorbiţi. Oamenii aceştia nu au putut genera proiecte europene să construiască autostrăzi. Problema este că nu au generat nici hârtii pentru ca la anul viitorul guvern să aibă ce construi”, a conchis Steriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri