PNL, decis să rămână în grupul liberal-democraţilor europeni

Data publicării:
16022013 20pnl 20alde-49916

Liberalii sunt hotărâţi să rămână în acelaşi grup politic din Parlamentul European la care sunt afiliaţi, deşi anul trecut luau în calcul schimbarea familiei politice.

„Partidul Național Liberal este şi va rămâne membru al ALDE şi deci chestiunea asta va fi reflectată în statut ca să nu avem niciun fel de dicuţii cu privire la alte opţiuni de ideologie”, a spus Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL.

Însă, aceste opţinuni au fost aduse în discuţie, anul trecut, chiar de liderul partidului, Crin Antonescu. Într-un interviu acordat, în noiembrie, cotidianului spaniol El Mundo, acesta declara că priveşte cu interes către PPE, cel mai mare grup din Parlamentul European la care sunt afiliaţi PDL, UDMR şi PNŢCD.

„PNL-ul din România este mai de dreapta decât liberalii europeni în general. Există o importantă componentă conservatoare care ne situează mai aproape de PPE", susţinea Crin Antonescu.

În noul statul, liberalii mai vor un for central de conducere, mai numeros şi, deci, mai flexibil. Călin Popescu Tăriceanu şi Andrei Chiliman, care au contestat public maniera în care este condus partidul de Crin Antonescu, nu au transmis propuneri de modificare a statutului şi nici nu au anunţat susţinerea unui contracandidat pentru actualul lider. Congresul PNL se va desfăşura peste o săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri