PNL a schimbat şase miniştri, PSD nici unul. Lista remaniaţilor liberali

Data publicării:
chitoiu-2

Daniel Chiţoiu nu este singurul ministru liberal care părăseşte Cabinetul Ponta. Într-un an de guvernare PNL a pierdut şase miniştri şi un minister, timp în care social-democraţii şi-au păstrat echipa intactă. Problemele cu justiţia, scandalurile publice sau pur şi simplu disputele din cadrul Uniunii Social Liberale i-au determinat pe demnitarii PNL să îşi dea demisia.

 

Foto: Mediafax

La trei zile de la accidentul aviatic din Apuseni, după presiuni din partea presei şi a opiniei publice, Radu Stroe a renuntat la scaunul de ministru de Interne. Nu înainte de a preciza că nu îşi reproşează nimic din eşecul acţiunii de salvare: „Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare”, a declarat oficialul atunci.

Cazul lui Relu Fenechiu a reprezentat o premieră: prima condamnare la închisoare a unui ministru în funcţie.Acuzat de complicitate la abuz în serviciu încă din 2012, Relu Fenechiu a demisionat de la Ministerul Transporturilor abia după ce a fost condamat la cinci ani de închisoare.

Problemele cu justiţia i-au adus demisia şi lui Varujan Vosganian. Acuzat de complot şi subminarea economiei naţionale, liberalul a părăsit Guvernul, dar nu şi Parlamentul - care a votat împotriva ridicării imunităţii sale.

La nici un an de când a fost instalat, ministrul Daniel Barbu a demisionat, la cererea lui Crin Antonescu. Daniel Barbu a părăsit Guvernul după ce s-a plâns că bolnavii de SIDA primesc mai mulţi bani decât ar avea nevoie instituţia sa pentru evenimente culturale.

PNL nu a pierdut doar oameni, ci şi un minister. În urma conflictului din USL legat de numirea procurorilor şefi, liberalii au renunţat la Ministerul Justiţiei şi la Mona Pivniceru, care a stat la cârma instituţiei doar câteva luni.

Partidul Naţional Liberal are acum nouă portofolii în Guvernul Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri