Liberalii nu renunţă la achimbarea legislaţiei electorale astfel încât primarii să fie aleşi din două tururi de scrutin. După refuzul premierului Dacian Cioloş de a promova o ordonanţă pe această temă, PNL insistă ca proiectul să fie dezbătut în Parlament.

Embed:

 

Cerem tuturor partidelor politice să accepte introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului a initiațivei legislative legate de reintroducerea scrutinului în două tururi la alegerea primarilor. Și, ulterior, dacă PSD dorește să se adreseze CCR - care să constate dacă poate sau nu poate ca această lege să fie aplicată încă de la alegerile locale din acest an”, a declarat Octavian Motoc, senator PNL.

Pe de altă parte, Dacian Cioloş le răspunde celor care îl acuză că, de teamă, nu a dat ordonanţă de urgenţă pentru alegeri în două tururi.

Premierul a scris pe pagina de Facebook faptul că decizia de a nu implica Guvernul în această problemă este una înţeleaptă.

În plus, Dacian Cioloş le transmite criticilor să pună în practică „ceea ce solicită altora să facă”.

Subiectul alegerilor locale este dezbătut şi de social-democraţi, reuniţi la această oră în şedinţă.

Citiți și

Vasile Blaga: În Senat se poate crea o majoritate pentru a trece legea alegerii primarilor în două tururi

Modificarea legii alegerilor locale. Dacian Cioloş: Decizia e a Parlamentului. Primenirea clasei politice nu se poate face prin acte de forţă ale Guvernului

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!