Radu Mazăre, portretul celui mai excentric politician din România  

Data publicării:
RADU MAZARE PERSONAJ 3 6932342-Mediafax Foto-Cristi Cimpoes-1

Fostul edil de la malul mării a semnat, ieri, şi ultima demisie, cea din calitatea de membru al PSD. Mazăre s-a retras anterior, rând pe rând, din toate funcţiile publice şi politice.

Radu Mazăre şi-a construit o imagine de politician excentric: a găzduit zeci de show-uri de modă şi a participat la nenumărate emisiuni TV şi la carnavalurile din Mamaia. La ultima reprezentaţie, „faraonul” Radu Mazăre avea planuri mari.

„O să vedem la anul ce va urma. Am însă o idee, mă gândesc să fac un fel de Disneyland care să cuprindă toate carele alegorice pe care le-am folosit, hainele și personajele pe care le-am pus în scenă”, declara atunci edilul.

Jumătate de an mai târziu, Radu Mazăre defila la DNA.

„Aţi văzut ce lume bună a ajuns în arest? Dar aţi văzut cum i se spune? Beciul domnesc. Beciul domnesc, bravo!”, spunea Radu Mazăre.

O noapte în Arestul Poliţiei Capitalei i-a schimbat perspectiva: „Am obosit și foarte curând voi renunţa la ceea ce înseamnă primărie”.

Pe linie de partid, Radu Mazăre a trecut de la mărire la agonia politicianului ostracizat de propriii colegi, din cauza problemelor cu justiţia. Iniţial, acum cinci ani, în cursa pentru şefia PSD avea să-şi dea sprijinul celui pe care, anterior, îl numise „politruc”. Aflat pe val, edilul din Constanţa nu a ezitat să critice deciziile lui Victor Ponta. De exemplu, desemnarea lui Ioan Rus la conducerea MAI.

Treptat, relaţia bună dintre Radu Mazăre şi preşedintele PSD s-a răcit până la îngheţul resimţit odată cu eşecul lui Victor Ponta la ultimele alegeri prezidenţiale. Demisionar acum din PSD, Radu Mazare este în arest preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri