Cristian Preda despre posibilul plagiat al Liei Olguța Vasilescu: „Doctorandul care fură e prins de un profesor competent”

Data publicării:
cristian preda-3

Lia Olguța Vasilescu și-a susținut teza de doctorat în anul 2007, la Facultatea de Sociologie, din cadrul Universității București. Acuzațiile de plagiat au apărut pentru prima dată în anul 2013, când primarul Craiovei era acuzat că ar fi reprodus pasaje întregi din „Tratatul de sociologie” a lui Vilfredo Pareto, considerat ideologul lui Mussolini.

Universitatea Bucureşti a cerut Consiliului Naţional de Etică să se uite cu atenţie la teza de doctorat pentru că ar fi ceva probleme, iar acum raportul de expertiză relevă că în teză apar formulări preluate identic sau aproape identic din alte lucrări fără ca autoarea să indice că nu îi aparţin, precum şi numeroase citate fără localizarea sursei.

Europarlamentarul Cristian Preda a comentat subiectul pe pagina sa de Facebook. „A crezut oare cineva normal constituit că Olguța Vasilescu a scris o teză de doctorat despre Pareto? M-aș bucura să cunosc un asemenea naiv. Dincolo de responsabilitatea „autoarei”, ar trebui pusă și problema răspunderii profesorului care i-a îndrumat teza, ca și a membrilor juriului care au făcut referate de acceptare a susținerii”, a comentat Cristian Preda. 

Acesta a precizat că pentru a merita acest nume, „o teză trebuie să fie acceptată, ca o contribuție originală, de către cunoscători ai domeniului”. „Doctorandul care fură e prins de un profesor competent care își face datoria”, a mai scris Cristian Preda pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Lia Olguţa Vasilescu s-a apărat și a prezentat notiţele de acum şapte ani şi cărţile pe care s-a bazat în redactarea lucrării. 

Raportul de expertiză privind suspiciunea de plagiat la doctoratul Olguţei Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu, suspiciuni de plagiat

 

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri