Victor Ponta a primit oficial susținerea PSD pentru prezidențiale

Data publicării:
congres psd cu ponta

A fost mai mult o formalitate, deoarece candidatura sa a fost validată şi de Consiliul Executiv Naţional al partidului la finalul lunii iulie. PSD a programat deja lansarea oficială a candidaturii acestuia la Preşedinţie pentru data de 20 septembrie, chiar în ziua când Victor Ponta îşi aniversează ziua de naştere.

PSD București a anunțat, de asemenea, că a aprobat rezoluția privind susținerea candidaturii lui Victor Ponta.

Consiliul Naţional lărgit al PSD ia act de decizia preşedintelui PSD, Victor Ponta, de a candida la funcţia de preşedinte al României. Organizaţiile PSD de la toate nivelurile susţin candidatura acestuia şi se angajează să întreprindă toate acţiunile de organizare şi mobilizare a membrilor în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale", se arată în rezoluţia stabilită în Consiliul Naţional de la Craiova şi care a fost votată de Conferinţa PSD Bucureşti, organizată vineri la Romexpo.

Potrivit documentului, victoria lui Victor Ponta în alegerile prezidenţiale „va marca sfârşitul unui regim politic abuziv”, relatează Mediafax.

Alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al României garantează consolidarea reformelor bune întreprinse de actualul Guvern pentru relansarea economică, creare de noi locuri de muncă şi creşterea nivelului de trai”, se mai spune în rezoluţie.

Preşedintele PSD Bucureşti, senatorul Ecaterina Andronescu, le-a spus social-democraţilor că, în perioada următoare, vor trebui să se mobilizeze pentru a-i asigura premierului Victor Ponta un avans de capital şi încredere încă din primul tur.

Congresul PSD s-a reunit, vineri, la Alba Iulia, pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezdenţiale.

De asemenea, conferinţele judeţene ale tuturor organizaţiilor PSD s-au întrunit, înaintea Congresului, pentru a valida candidatura lui Victor Ponta.

Legătura dintre Alba Iulia şi organizaţiile judeţene se face printr-un sistem de video-conferinţă, interactiv.

În 29 iulie, la Consiliul Naţional al PSD reunit la Craiova, Victor Ponta şi-a anunţat intenţia de candida la Preşedinţia României, Consiliul adoptând o rezoluţie prin care propune Congresului validarea candidaturii.

Victor Ponta îşi va lansa candidatura la prezidenţiale în 20 septembrie, de ziua sa, evenimentul fiind programat să aibă loc în Bucureşti, pe Arena Naţională, în faţa a zeci de mii de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri