PSD, la vânătoare de personalități

Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook

O tehnică asemănătoare pun la punct şi liberalii, dar şi câteva dintre formaţiunile mici. Liviu Dragnea le-a cerut colegilor de partid să identifice toate personalităţile care pot fi înregimentate politic în perioada următoare. Acestea vor fi tentante cu promisiunea că vor prinde locuri eligibile la locale şi parlamentare.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Cetăţenii vor avea posibilitatea să propună din cadrul comunităţii respective oameni pe care-i apreciază, care nu sunt membri de partid şi pe care ar dori să-i vadă în consiliul local, oameni în care au încredere, în afară de membrii noştri de partid.

În teritoriu, operaţiunea se află deja în plină desfăşurare.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa: Mi-am propus să am întâlniri în fiecare localitate cu profesori, preoţi, medici, medici veterinari, oameni de afaceri. Undeva la jumătatea lunii februarie veţi avea surpriza să aflaţi că nume importante din cultura românească sunt membri ai PSD şi vor candida în Dâmboviţa.

Campania continuă şi în alte judeţe. În Buzău, se va merge din uşă în uşă pentru identificarea noilor candidaţi.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău: Se va merge direct la fiecare cetăţean acasă, se va spune intenţia partidului de a deschide listele şi să vină dânşii cu propuneri cu cel mai gospodar om din cartier, ca el să fie preluat pe listele PSD.

În partid poate apărea însă o problemă: izbucnirea unui conflict între vechii membri şi noii racolaţi care primesc automat locuri eligibile.

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui: Nu e un anunţ - „veniţi, vă rog, şi înscrieţi-vă ca să deveniţi consilieri” - şi pe ceilalţi, pe militanţi, îi dăm afară. Nu, nu o să fie o asemenea chestiune.

Noii membri PSD vor fi selectaţi şi cu ajutorul paginilor de socializare.

Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui: Şi prin Facebook şi prin orice mijloc posibil, presă.

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa: Cred că acţiunea door to door, contactul direct cu oamenii, rămâne principalul mijloc de atragere a electoratului, dar sigur că şi Facebook-ul, televiziunea şi presa scrisă...

UNPR deja a adus în partid personalităţi - actorii Vasile Muraru şi Alexandru Arşinel ori fostul fotbalist Rică Răducanu.

Liberalii au schimbat strategia pentru alegerile locale de anul acesta.

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL: Încercăm să scuturăm sacul şi să aducem în prim-plan oameni din eşalonul 2, 3 care sunt competenţi; că nu doar la Bucureşti s-a născut toata inteligenţa.

Şi partidul lui Mircea Geoană, şi formaţiunea lui Traian Băsescu promit că vor avea oameni noi pe listele electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri