PSD, nemulțumit că remanierea Guvernului nu i-a inclus pe Prună (Justiție) și Irimescu (Agricultură), dar l-a îndepărtat pe Curaj

Data publicării:
dragnea conferinta de presa

Liderul PSD a arătat că a fost anunțat de premier de remaniere cu 15 minute înainte de a face publice schimbările, că a întrebat de ce nu sunt schimbați Irimescu și Prună, iar premierul i-a răspuns că procesul de remaniere este posibil să continue. Dragnea a adăugat că PSD nu va întreprinde nicio măsură împotriva Guvernului ca expresie a nemulțumirii față de componența remanierii.

Nu știu unde a greșit Adrian Curaj, a mai spus liderul social-democrat, care a fost de părere că fostul ministru al Educației nu a făcut lucruri spectaculoase, însă nu este clar motivul îndepărtării sale din Guvern. Dragnea a susținut că, în cazul în care schimbarea lui Curaj ar avea legătură cu plagiatul lui Victor Ponta, acesta ar fi ''un lucru foarte rău''. ''Este important subiectul, însă tinde să devină obsesie”, a spus Dragnea. El este de părere că, la finalul scandalului legat de plagiatul lui Victor Ponta, lumea se va împărți, în condițiile în care sunt mulți oameni, „printre care și eu”', care cred că nu a plagiat. În opinia președintelui PSD, ceea ce a făcut Victor Ponta ca prim-ministru nu poate fi „anulat, șters sau acoperit” de acest scandal.

CNATDCU a decis, în urmă cu o săptămână, că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta a fost plagiat, fiind declanșată procedura de retragere a titlului academic fostului premier. Dacă în 14 zile Victor Ponta nu contestă la CNATDCU decizia, atunci ministrului Educației îi revine decizia de a semna retragerea ca atare a titlului. Consecințele pierderii titlului academic, în cazul fostului prim-ministru și lider al PSD ar putea coincide cu pierderea și a statutului de avocat, membru al Baroului din București, pe care l-a obținut fără concurs, ci în baza deținerii titlului de doctor în științe juridice.

PSD s-a pronunțat în repetate rânduri în mod critic la adresa ministrului Justiției, Raluca Prună, căreia i-a și cerut demisia, în vreme ce la adresa ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a inițiat o moțiune simplă în Parlament, care a fost adoptată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri