Parlamentarii aleg noii șefi ai TVR

Data publicării:
tvr-1

Consiliul de Administrație al TVR este format din 13 membri, inclusiv președintele-director general. Candidații vor fi mai întâi audiați în comisiile parlamentare de Cultură, iar lista cu cei nominalizați va fi supusă la vot în plenul reunit.

Plenul Camerei Deputaților și Senatului se reunește de la ora 12.00 în ședință comună pentru votarea candidaților propuși în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune

Potrivit listelor depuse la Birourile permanente reunite, PSD i-a propus ca membri titulari în CA al televiziunii publice pe Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, iar pe Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit și Lucian Romașcanu ca membri supleanți.

PNL i-a propus ca membri titulari pe Ionica Stănciulescu și pe Radu Carp, iar ca supleanți pe Adriana Mesesian și pe Cristian Petcu.

UDMR a propus-o pe Debreczeni Hajnal ca titular și pe Rostas Peter Istvan ca membru supleant.

Propunerile UNPR sunt: membru titular Ruxandra Garofeanu și Savu Cătălin Cătană supleant.

ALDE i-a nominalizat pe Cristian Hadji-Culea ca titular și pe Gheorghe Bălășoiu ca supleant, iar grupul minorităților naționale i-a propus pe Raico Cornea ca titular și pe Andrea Ghiță ca supleant.

Președintele Klaus Iohannis le-a propus pe Christel Țopescu ca titular și pe Ana Maria Sandu ca supleant, iar Guvernul pe George Orbean ca titular, fără a propune și un supleant.

Din partea angajaților au fost propuși ca titulari Monica Ghiurco și Teodor Gabriel Giurgiu, iar ca supleanți — Cornel Mihalache și Luminița Velciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri