Parlamentarii primesc bugetul pe mail. PDL vrea să depună peste 9.000 de amendamente

Data publicării:
24012013 20buget 20mail-45602

Forfotă mare la grupurile parlamentare ale opoziției. Mulți dintre senatori şi deputati şi-au depus deja amendamentele la proiectul de buget. Ceilalți mai au timp până sâmbată seara să studieze bugetul şi să facă amendamente chiar şi de acasă.

Transmitem în format electronic toate anexele la legea bugetului şi fiecare parlamentar îşi analizează anexa care îl interesează, îşi întocmeşte amendamentele, şi le transmite grupului parlamentar”, a explicat Gheorghe Tinel, viceliderul deputatilor PDL.

Se face astfel economie la hârtie. În plus, aleşii nici nu mai sunt obligaţi să bată drumul până la Bucureşti pentru a studia anexele care îi interesează.

La fiecare grup parlamentar există şi câteva discuri pe care este pus bugetul de stat, parlamentarii care au timp să treacă pe la Parlament, pot să îl ia în acest format şi să nu îl mai primească pe mail.

Pe unii îi deranjează nu numai unele prevederi din buget, ci şi condiţiile tehnice în care sunt nevoiţi să citească documentul.

Nici n-au fost în stare, cei care l-au pus, ca anexele să le pună în aceeaşi ordine cu partea introductivă. Le-au rotit cu 90 de grade astfel încât trebuie să stai puţin câş sau trebuie să le roteşti tu, dar probabil că sunt parlamentari care nu ştiu să facă acest lucru”, reproșează Florin Popescu, deputat PDL.

Numai democrat liberalii vor depune peste 9.000 de amendamente. Unele sunt de fond, cum ar fi reducerea cotei unice de impozitare, la 12 la sută. Cele mai multe însa vizează investitii mici în colegiul fiecărui senator şi deputat. Reprezentanţii UDMR au anunţat că vor depune şi ei câteva sute de amendamente.

Bugetul nu prevede sume suficiente pentru autorităţile locale ca să-şi finanţeze proiectele pe fonduri europene, nu prevede suficiente sume pentru investiţii”, a declarat Tanczos Barna, viceliderul senatorilor UDMR.

Săptămână viitoare bugetul va fi discutat în comisiile de specialitate, urmând ca dezbaterile în plen sa inceapă, cel mai probabil pe 5 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri