Parlamentarii revin la muncă. Cererea DNA în cazul lui Gabriel Oprea, pe masa discuțiilor 

Data publicării:
parlament parlamentari vot-3

Senatorii trebuie să dea un verdict şi în cazul cererii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea. Cazul va fi discutat marţi de Comisia Juridică, dar votul final va fi dat în plenul Senatului.

Rezultatul votului ar trebui să fie previzibil pentru că ca atât PNL cât şi PSD au anunţat că vor vota pentru încuviinţarea cererii procurorilor anticorupție de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea.

O primă lege importantă care necesită atenţia senatorilor este actul normativ privind darea în plată. Iniţiativa a fost retrimisă de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament, după ce a fost puternic contestată de bănci.

Parlamentarii trebuie să explice mai clar în lege care vor fi persoanele care vor beneficia de aceste măsuri. Este posibil ca cei care au mai multe imobile să fie excluşi sau să nu beneficieze de prevederile legii.

Totodată, controversata lege prin care cresc salariile demnitarilor este şi ea pe masa deputaţilor.

Ordonanţa a fost respinsă de Senat imediat după protestele generate de tragedia de la Colectiv .Toţi politicenii au considerat că aşa este mai bine. Acum urmează să vedem care va fi votul deputaţilor.

Legea prevede creşterea indemnizaţilor pentru preşedinte, premier, preşedinţii celor două camere, dar şi pentru şefii serviciilor de informaţii şi şefii justiţiei.

Citiți și:

Darea în plată: Inițiatorul proiectului l-a modificat, așa cum a cerut Klaus Iohannis

Gabriel Oprea le cere senatorilor să voteze ridicarea imunității sale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri