Nici bine nu s-au întors din vacanţă, că reprezentanţii partidelor politice vorbesc deja de alegerile din acest an. Primul hop pe care îl au de trecut sunt localele, iar bătălia cea mare se dă pe Capitală. Singurii care au un candidat deja stabilit sunt liberalii. În rest, social democraţii, cei de la ALDE şi de la Mişcarea Populară sunt încă în căutarea candidatului perfect. Călin Popescu Tăriceanu nu zice nici da, nici nu, unei posibile candidaturi. În aceeasi situaţie e şi fostul preşedinte Traian Băsescu.

Embed:

 

La început de an, liberalul Cristian Buşoi şi-a prezentat deja priorităţile pe care le va avea, dacă va fi ales să conducă Primăria Capitalei.

„Asumarea unui proiect major și anume aceea a construirii unui mare spital de urgență, cel mai mare din estul Europei. Cred că viitorul administrator al Bucureștiului va trebui să asume demararea unui program de reabilitare a clădirilor cu risc seismic”, a spus Cristian Bușoi.

În barca social-democraţilor lucrurile sunt încă incerte. Sondajele PSD arată că bucureştenii o preferă pe Gabriela Firea în fotoliul de primar. Partidul condus de Liviu Dragnea nu a stabilit încă nimic concret. Cât despre ALDE, numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost vehiculat pe lista posibililor candidaţi. Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat. Un singur lucru este cert: ALDE nu va face parte din alianţe politice la alegeri.

Nu sunt în situația în care să refuz de principiu o astfel de idee, dar vă spun clar - nu acesta este obiectivul pe care eu îl urmăresc. Vom merge singuri la locale și parlamentare și obiectivul politic este să fim a treia forță politică după alegeri”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Şi numele lui Traian Băsescu a fost vehiculat pentru Primăria Capitalei.

Nu intenționez să fac acest lucru, nici să candidez la PMB, nici la parlamentare, ceea ce nu exclud e să fac ce trebuie”, a spus Traian Băsescu.

Anul acesta alegerile locale vor fi organizate după reguli noi. Primarii vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin, aşa cum s-a întâmplat şi în 2012, când legislaţia a fost modificată în timpul guvernării Boc. De asemenea, preşedinţii de Consilii Judeţene nu vor mai fi aleşi prin vot direct, ci vor fi aleşi din rândul consilierilor judeţeni, prin votul majorităţii.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!