Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu ar putea fuziona cu partidul fondat de Dan Voiculescu

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu la Jurnalul de seara 1

 

Tăriceanu a adăugat că și la PC există „dorința de a analiza această formulă”.

Negociere nu, am făcut niște discuții în acest sens. Există la nivelul PLR o totală deschidere pentru realizarea unei construcții politice care să contureze a treia forță politică majoră pe scena politică românească. Din ceea ce știu există și la PC dorința de a analiza această formulă. Suntem într-o fază preliminară. Nu am început niciun fel de negocieri. Este normal ca fiecare dintre cele două partide întâi să analizeze intern, să sondeze terenul, să vadă care este disponibilitatea sau care nu este disponibilitatea pentru un asemenea proiect politic”, a afirmat Tăriceanu, marți, la Senat, întrebat dacă este negociată fuziunea PLR cu PC.

Tăriceanu a ținut să sublinieze faptul că, în opinia sa, pe scena politică din România este nevoie „de o forță liberală cât mai puternică”.

Eu consider că el (proiectul de fuziune PLR-PC — n.r.) ar fi foarte util pentru că este nevoie de o forță liberală cât mai puternică pe scena politică românească și dovada o aveți cu Codul Fiscal. Imaginați-vă ce ar fi fost un Guvern fără liberali, fără cei care au legătură cu economia, fără cei care avem o experiență economică și politică și care am împins lucrurile în sensul în care îl vedeți astăzi, materializat de propunerea de Cod Fiscal”, a mai spus Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri