Procurorii anticorupție din cadrul Serviciului teritorial Suceava al DNA au ridicat, astăzi, mai multe documente de la Primăria Botoșani și de la CJ Botoșani. Acțiuni similare au avut loc la cele două instituții și în cursul anului 2015.

Anchetatorii au descins, la Primărie, în biroul viceprimarului Cosmin Andrei (PSD), fiind vizată acordarea de locuințe ANL într-unul din cartierele municipiului. Potrivit unor surse din instituție citate de Agerpres, s-ar afla în atenția anchetatorilor inclusiv contractul de care ar fi beneficiat șeful de cabinet al ex-primarului Cătălin Flutur (PNL). Percheziții la Primăria Botoșani au avut loc și în martie 2015, într-un dosar privind modul de utilizare a fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene.

La Consiliul Județean Botoșani, procurorii ar fi cerut, potrivit surselor, copii ale unor contracte de modernizare a unor drumuri județene, lucrări realizate în mandatul fostului președinte al instituției, Florin Țurcanu (PNL). Țurcanu a fost revocat din funcție după ce a fost, în decembrie 2014, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru fals intelectual. În septembrie 2015, procurorii DNA au mai efectuat percheziții la sediul CJ Botoșani, dar și la sediul PNL Botoșani, Țurcanu fiind suspectat de trafic de influență, abuz în serviciu și fals, după ce ar fi primit bani de la firmele care aveau contracte cu CJ.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!