Prim-ministrul Dacian Cioloş va reprezenta pentru a doua oară România la Consiliul European. Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premier să participe la reuniunea de săptămâna viitoare de la Bruxelles, a precizat Administrația Prezidențială.

 Foto: Facebook 

Premierul va participa la Reuniunea șefilor de stat sau de guvern din statele din blocul comunitar cu Turcia și la Reuniunea membrilor Consiliului European.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a delegat pe Prim-ministrul României, domnul Dacian Cioloș, să participe la Reuniunea şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene cu Turcia, precum şi la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc, la Bruxelles, luni, 7 martie a.c. În virtutea dispozițiilor art. 80 alin. 1 din Constituția României și conform principiului cooperării loiale dintre autoritățile statului, așa cum acesta a fost interpretat și în jurisprudența Curții Constituționale, Președintele României poate delega în mod expres Prim-ministrului atribuția participării la reuniunile membrilor Consiliului European”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!