Preşedintele FDGR: Doamna Merkel spune că România şi Bulgaria au intrat un pic precoce în UE

Data publicării:
27197 1

 

(Foto Administrația Prezidențială) 

Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, a declarat într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că una dintre principalele teme de discuţie în Germania a fost aderarea României la spaţiul Schengen, iar Angela Merkel este „un avocat al României în acest sens”.

Potrivit acestuia, Angela Merkel ar fi explicat delegaţiei române de ce problema respectivă a fost politizată în ultimii ani.

„Doamna Merkel spune că România şi Bulgaria au intrat un pic precoce în UE. După ce am intrat în UE, am lăsat-o un pic mai moale cu ce trebuia să facem în domeniul combaterii corupţiei şi, de aceea, rapoartele MCV erau aşa cum erau. Era o modalitate de a ne constrânge să ne facem lecţiile pe care trebuia să le facem deja de câţiva ani”, a mai spus Paul Porr, scrie Mediafax.

Acesta a mai afirmat că preşedintele Iohannis „a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte pretenţia noastră de a intra în spaţiul Schengen”, iar Angela Merkel susţine acest demers.

„Preşedintele Iohannis a fost foarte tranşant în ceea ce priveşte pretenţia noastră de a intra în spaţiul Schengen şi avem angajamentul doamnei Merkel că va fi un avocat al României în acest sens, pentru că nu ea hotărăşte, nu e o treabă a Guvernului din Germania, ci e o treabă a Comunităţii Europene. (...) Oricum, cu această şansă de a avea un avocat ca şi doamna cancelar Merkel este pentru noi un motiv de optimism ca până la sfârşitul anului, măcar parţial, să intrăm în spaţiul Schengen, în ceea ce priveşte graniţele aeriene şi fluviale, respectiv porturile. (...) Deci este un semn bun, care poate da naştere la optimism”, a precizat Porr.

Liderul FDGR a mai spus că este posibil ca preşedintele Germaniei şi alte oficialităţi să facă o vizită în România în primăvara anului 2016.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat, joi, într-o vizită oficială în Germania, în cursul căreia a avut întrevederi cu omologul său german, Joachim Gauck, cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Bundestagului, Norbert Lammert, cu conducerea Forumului Germano-Român.

Din delegaţia oficială care l-a însoţit pe şeful statului la Berlin au făcut parte consilierii prezidenţiali Lazăr Comănescu, Dan Mihalache, Leonard Orban, Sergiu Nistor,George Scutaru, dar şi Paul Jurgen Porr, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România.

Citiți și
Klaus Iohannis: „Din păcate, când este vorba despre România se vede prima dată migrația sărăciei, care nu este semnificativă numeric”
Klaus Iohannis și Angela Merkel, despre riscul ca Rusia să facă în Moldova același lucru pe care l-a făcut în Ucraina
Klaus Iohannis, în Germania: Nu există o problemă a maghiarilor în România!
Emil Hurezeanu: „Lasă-ne să intrăm în Schengen! Nu se întâmplă nimic în interiorul Europei, rămânem la fel”



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri