Președintele Ucrainei, primit la Palatul Cotroceni

Data publicării:
160421 iohannis petro poro 00 INQ Octav Ganea

Declarații de presă susținute de cei doi șefi de stat:


Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state, președintele Ucrainei a dat onorul Regimentului de Gardă și Protocol.

Cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună. Programul lui Petro Poroșenko include și un prânz cu premierul Dacian Cioloș.

Pe 17 martie 2015, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Kiev. Atunci a declarat că sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

Iohannis a anunțat atunci că a convenit cu Poroșenko ca cele două state să acorde o mai bună vizibilitate comunităților de români din Ucraina și celor de ucraineni din România.

Ultima întrevedere dintre cei doi președinți a avut loc în februarie, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen. Cu acel prilej, Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri