Președintele ideal, văzut prin ochii candidaților Victor Ponta, Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu și Cristian Diaconescu

Data publicării:
Grafica candidat prezidentiale 1

Preşedintele PSD şi-a adunat, recent, colegii la Craiova, într-un Consiliu Naţional, pentru a le cere susţinerea în competiţia electoală. În discursul său, actualul premier a făcut un potret robot al preşedintelui ideal, după părerea sa.

Cred că acest rol de a uni, de a ajuta la dialog, de a accepta toate părerile, de a reuşi să pună oamenii împreună să lucreze, nu să se lupte. Nu cred că preşedintele României trebuie să aibă cât mai multă putere!”, spunea Victor Ponta.

Principalul contracandidat al lui Victor Ponta va venit, cel mai probabil, din partea Alianţei Creştin Liberale formate recent de PNL şi PDL. Alegerea între Klaus Iohannis Cătălin Predoiu va fi făcută în baza rezultatelor unor sondaje. Fiecare dintre cei doi are altă părere despre rolul preşedintelui.

Preşedintele trebuie să fie un model de onestitate, echilibru şi bună-credinţă. Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie”, a declarat Klaus Iohannis.

Un preşedinte trebuie să ştie să fie şi jucător, şi mediator. Când nu eşti amândouă, nu eşti complet ca preşedinte! Poate că, uneori, trebuie să fii şi preşedinte spectator. Când lucrurile merg bine, să le laşi să meargă bine!”, a apreciat Cătălin Predoiu.

Preşedintele Senatului şi-a anunţat şi el intenţia de a candida. „Preşedintele României trebuie să fie reprezentantul tuturor românilor, nu numai al acelora cu care preşedintele simpatizează politic! Trebuie să aibă o capacitate de a aduna în jurul lui forţele vii ale societăţii, energiile, creativitatea românilor; nu să-i divizeze! Trebuie să fie factorul de coagulare a românilor, cel care trebuie să le dea sentimentul de mândrie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De la Partidul Mişcarea Populară, în cursa pentru Cotroceni intră fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu.

Temele internaţionale dar şi interne sunt deosebit de presante. România şi românii nu pot aştepta ca preşedintele să se pregătească la locul de muncă!”, a spus Cristian Diaconescu.

În momentul de faţă se promovează poveşti. Poveştile sunt cele care se vând şi care fac votanţi Oamenii vor alege în toamna acestui an mai devreme ca la un concurs de frumuseţe, decât la o ideologie!”, spune analistul politic Cristian Pârvulescu.

Un studiu INSCOOP arată că aproape 90 la sută dintre români îşi doresc un şef de stat cu experienţă politică.

În acelaşi timp, aproape 50% preferă un preşedinte care a intrat recent în viaţa politică. 60% dintre participanţii la studiu vor ca şeful statului să provină dintr-o formaţiune puternică, iar 65 la sută ar prefera un preşedinte care, în timpul mandatului, să stea departe de viaţa politică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri