Proiect PSD: Toate alegerile să fie organizate în același an

Data publicării:
dragnea ponta psd.ro

Liviu Dragnea vrea ca alegerile să fie comasate pentru a reduce numărul anilor în care, din cauza campaniilor electorale, politicienii uită de promisiunile făcute cetăţenilor. Şeful PSD înclină spre varianta în care mandatele tuturor aleşilor, de la primari la preşedinte, ar avea cinci ani.

Poate să fie varianta cu patru ani, care ar implica scurtarea mandatelor parlamentarilor următorului mandat până în 2019, dar ar însemna şi scurtarea mandatului preşedintelui, ceea ce nu mi se pare corect. Sau varianta în care mandatul preşedintelui rămâne de 5 ani şi se extinde mandatul pentru ceilalţi aleşi”, a declarat preşedintele interimar al PSD.

Pentru a prelungi mandatele aleşilor este necesar ca toate forţele politice să fie de acord să susţină modificarea Constituţiei. Social-democraţii au lansat o invitaţie Opoziţiei pentru ca lucrările Comisiei de revizuire să fie reluate.

PSD este de acord şi cu susţinerea, în această sesiune parlamentară, a Legii votului prin corespondenţă, dar cere ca proiectul să fie elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă.

Mandatul nostru primit de la PSD este de a cere AEP să elaboreze un proiect în trei săptămâni, care să fie discutat de comisie, după care să urmeze procedura parlamentară”, a spus Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Autorităţile internaţionale recomandă ca legislaţia electorală să nu fie modificată cu mai puţin de un an înaintea alegerilor. În acest caz, aleşii trebuie să se grăbească dacă vor să impună noi reguli pentru alegerile parlamentare din toamna anului viitor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri